Osim Kobi Brajanta i njegove kćerke, stradala porodica Altobelli i trenerica Mauser (Video)

Osim Kobi Brajanta i njegove kćerke, stradala porodica Altobelli i trenerica Mauser (Video)

Kako piše Los Angeles CBS, u nesreći su poginuli još i Sarah Chester i njena kći Payton, pilot je bio Ara Zobayan

U helikopterskoj nesreći u nedjelju u Kaliforniji poginuo je Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša u istoriji. Imao je 41 godinu.

Osim njega, poginulo je još osam ljudi. Do nesreće je došlo oko 9:47 minuta po lokalnom vremenu.

U nesreći je poginula jedna od četiri kćeri Kobea Bryanta. Riječ je o 13-godišnjoj Gianni.

Smrtno je stradala i njena suigračica iz košarkaške ekipe Alyssa. Nju su pratili roditelji, John Altobelli i Keri Altobelli. John Altobelli je imao 56 godina, a radio je kao trener baseballa na jednom fakultetu u Orange Countyju. On i supruga su pratili kćer na utakmicu koja se trebala održati u podne.

Inače, Bryantova kći Gianna i Alyssa Altobelli su zajedno igrale košarku za Mamba Akademiju. Altobelli je redovno putovao na kćerkine utakmice.

Naknadno se saznalo da je među poginulima i Christina Mauser, košarkaška trenerica u jednoj privatnoj školi u Orange Countyju.

“Djeca i ja smo devastirani. Izgubili smo našu prekrasnu suprugu i majku. Molimo da poštujete našu privatnost. Hvala vam na vašim izrazima podrške, mnogo nam znače”, napisao je njen suprug Matt na Facebooku.

Kako piše Los Angeles CBS, u nesreći su poginuli još i Sarah Chester i njena kći Payton.

Pilot je bio Ara Zobayan.

Pogledajte dirljivi video Bryanta i kćerke koji se masovno dijeli

Mala Gianna bila je talentirana košarkašica, a savjete je upijala od jednog od najboljih

Nedugo nako objave vijesti da su u padu helikoptera poginuli Kobe Bryant i njegova kćerka Gianna Marie, na društvenim mrežama masovno se dijeli dirljivi video kako košarkaški velikan svojoj 13-godišnjoj ljubimici dijeli savjete na utakmici Brooklyna i Atlante.
To se zbilo 21. decembra prošle godine u New Yorku, a kamere su uhvatile Kobeaja kako Gianni dijeli savjete vezane uz košarku.

Gianna je inače bila talentirana košarkašica, a nažalost, njena ljubav prema loptanja pod obručima koštala ju je života. Naime, otkriveno je da je kobni let helikopter upravo trebao završiti na Mamba akedmiji gdje je 13-godišnjakinja trenirala.

VIDEO:


Video: YouTube
Izvor: CBS/fokus.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks