Otkazi u -Šumama Republike Srpske- (Video)

Otkazi u -Šumama Republike Srpske- (Video)

Nakon što se posao sa rešavanjem viška radnika u Elektroprivredi i Željeznicama Republike Srpske završi, izgleda da na red dolaze Šume Srpske. Iz Sindikata Šuma su nam potvrdili da je u toku sistematizacija radnih mesta i da su radnici u strahu da bi uskoro mogli da budu proglašeni viškom.

Radnici iz Šumskog gazdinstva Banjaluka koji su se obratili BN televiziji su u panici. Tvrde da su im u poslednjim mjesecima izmijenjeni ugovori o radu i koeficijenti, a samim tim i smanjene plate.

Kako tvrde radnici koji nisu željeli pred kamere, u istom problemu se našlo 56 ljudi, nakon što se raspoređeni u novi sektor unutar javnog preduzeća i dobili poslove poput  sakupljača šumskih plodova.

Radnici tvrde da su to izmišljeni poslovi, te da ih niko ni ne zove na posao, i u strahu su da bi uskoro mogli biti proglašeni tehnološkim viškom.

Ovu priču potvrdio nam je i Vlado Pavlović, predsjednik Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske. 

Predsjednik sindikata potvrđuje da su upravo zbog ovoga imali i sastanak sa upravom preduzeća krajem januara, a naredni će biti do kraja ove sedmice. 

Iz Šuma Srpske poručuju da je Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta stupio na snagu u februaru prošle godine, a primjenjuje se od decembra 2019. godine. Uvjeravaju da nema viška radnika.

Za sada se radnicima Šuma Srpske niko ne obraća povodom novih poslova koje treba da obavljaju, a direktorima šumskih gazdinstava su odriješene ruke da raspoređuju u tu jedinicu ljude kako žele.

I iz Sindikata šumarstva tvrde da ih o ovome niko nije obavijestio, dok nisu saznali za stanje na terenu od samih radnika. 

VIDEO:

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks