Otkriven opasan plan ekstremista Mila Đukanovića - Ubacuju ROSU među narod da izazovu nerede

Otkriven opasan plan ekstremista Mila Đukanovića - Ubacuju ROSU među narod da izazovu nerede

Ekstremno krilo vladajuće Demokratske partije socijalista u Crnoj Gori, potpomognuto pojedincima iz bezbednosnih struktura, skovalo je plan za izazivanje nereda 13. januara, tokom dočeka pravoslavne nove godine, a za koje bi potom optužili organizatore iz Srpske kuće.
 
Ove informacije, kako „Novosti“ nezvanično saznaju, došle su i do crnogorske policije, a već su se proširile među crnogorskim operativcima. Suština te opasne akcije, za čije sprovođenje je, navodno, zadužen Zoran Lazović, direktor Uprave policije i čovek za specijalne zadatke predsednika Mila Đukanovića, je ubacivanje pripadnika nekadašnjih terorističkih bandi sa Kosova, danas skrivenih u sastavu tzv. jedinica ROSU, na teritoriju Crne Gore uoči dočeka, koji bi izazvali sukobe tokom proslave koji bi mogli da eskaliraju.

Za izvršavanje ovog paklenog zadatka namerno su izabrani Albanci sa Kosova, a izbegava se infrastruktura MUP-a Crne Gore i njihove regularne jedinice, zbog straha režima u Podgorici da će informacije o takvom planu procureti ka opozicionim političarima.

Operacija podrazumeva da tokom manifestacije, koju je kao organizator prijavila Srpska kuća i koja je metafora svega onoga što država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić čine za Srbe u Crnoj Gori, pripadnici ROSU budu ubačeni među narod i da potom ciljano izazovu nerede.

Glavni cilj je okriviti Srpsku kuću za nemire, a indirektno bi se proizvela odgovornost Srbije i njenog rukovodstva za nemile događaje u Crnoj Gori čime bi aktuelni režim u Podgorici dobio „potvrdu“ da Beograd ugrožava nezavisnost Crne Gore i stoji iza protesta koji već danima traju zbog usvajanja kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti.

Izvor: novosti.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks