Otvoren Sajam automobila, -Fijat- pripremio akcije

Otvoren Sajam automobila, -Fijat- pripremio akcije

Sajam automobila "DDOR BG Car Show 06" i 12. Sajam motocikala Motopassion, na kojima učestvuje više od 350 izlagača iz dvadesetak zemalja, otvoreni su u Beogradu i trajaće do 28. marta. "Fijat" pripremio akcije za kupce. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara.

Manifestaciju na Beogradskom sajmu zvanično je otvorio ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, koji je najavio najoštrije kazne za one koji zagađuju životnu sredinu.

"Automobili (dizelaši) koji se u Nemačkoj proglašavaju za otpad ne mogu ulaziti u Srbiju, jer su otpad. Mi smo, zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, sprečili taj uvoz i to ćemo nastaviti da radimo", rekao je Trivan.

Kako je rekao, u Srbiju se godišnje uveze 26.000 novih vozila i 131.000 polovnih vozila.

Konstatovao je da nije pošteno da samo uvoznici novih automobila plaćaju ekološku taksu i da će i uvoznici polovnjaka morati da plate tu taksu.

Beogradskoj publici, odmah posle Ženeve, premijerno će biti predstavljeno oko 60 automobila i motocikala.

Svi uvoznici pripremili su povoljnije ponude za kupce, a jedini domaći proizvođač "Fijat Krajsler automobili" pokrenuo je akciju – automobil za 79 evra mesečno, na sedam godina sa 30 odsto učešća.

Nudi se i zamena vozila staro za novo, a cene automobila su najniže u poslednjih pet godina.

Izložen je i najskuplji automobil na sajmu do sada "Lamborgini Hurricane" od 379.000 evra, a najjeftiniji model je "lada granta" od 7.300 evra.


Izvor: RTS/Tanjug