Ozren Perduv - Oni su šest sati pokušavali dokazati moju odgovornost - Ovakvih postupaka će biti još 100

Ozren Perduv - Oni su šest sati pokušavali dokazati moju odgovornost - Ovakvih postupaka će biti još 100

Nakon što je proveo 6 sati u Osnovnom sudu u Banjaluci na suđenju koje je pokrenuto protiv njega, Ozren Perduv, aktivista "Pravde za Davida" obratio se medijima.

"Saslušanje je trajalo zbog mog navodnog uzvikivanja "Pravda" u porti Hrama Hrista Spasitelja pod sumnjom da sam time narušio javni red i mir. Ono što je čudno jeste to da su policijski službenici, koji su bili u svojstvu svjedoka na pitanje sudije šta je u tome narušavalo javni red i mir, odgovorili da su im navodno roditelji i maturanti prilazili i pitali šta je ovo. Da li je to način uznemiravanja", pita se Perduv. 

Dodao je kako je očigledno trebalo šest časova da oni pokušaju dokazati da postoji prekršajna odgovornost, a ovakvih postupaka će biti još stotinu. I zato je važno kakva će odluka biti u ovom postupku. 

"Sudija je konstantno pokušavala da ovu priču izopšti iz konteksta "Pravda za Davida" i nekoliko puta je naglasila da je PZD u ovom kontekstu ne interesuje, već samo ono što se dešavalo 22. maja ispred Hrama Hrista Spasitelja."

Naveo je i kako je bilo neprimjerenih stvari od strane policijskih službenika, koji su saslušani kao svjedoci, a koji su se ponašali kao da nisu pred sudom. Vrijeđali su branioce, a u nekim momentima i sudsko vijeće. 

"Pogledajte kolika se energija gubi i uostalom, evo ja gubim i radni dan, radi uzvika "Pravda za Davida", naveo je Perduv.

Izvor: 6yka.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks