Pet stvari u koje treba sada uložiti novac

Pet stvari u koje treba sada uložiti novac

Analitičari misle da su ove industrije 'in' za one koji žele da započnu biznis.

1) Virtuelna stvarnost 

U 2017. godini VR su bili najprodavaniji novi gedžet u svijetu. Od tada, industrija je rasla od nule do niše koja vrijedi sedam milijardi američkih dolara. Ako se može vjerovati analitičarima, do kraja 2021. predviđa se da će prihodi koje kompanije ostvaruju zahvaljujući virtuelnoj stvarnosti preći 75 milijardi dolara. 

2) Medicinska upotreba kanabisa 

Posljednjih godina sve se više priča o legalizaciji marihuane za rekreativne pušače, ali i legalizaciji marihuane koja se koristi u medicinske svrhe. U SAD na primer, 29 saveznih država je dozvolilo upotrebu marihuane u medicinske svrhe, a njih devet je u potpunosti legalizovalo marihuanu. Još 2016. zarada od legalne prodaje marihuane je iznosila nekih sedam milijardi dolara, a predviđa se da bi do 2020. industrija godišnje mogla da donosi 24 milijarde dolara. 

3) Dronovi 

Prva ideje za korišćenje dronova su bile u vojne svrhe. Sada, dronovi već imaju široku namenu. Prirodni lokaliteti, venčanja, sportski događaji sve više koriste ovu tehniku snimanja kao izbor za dodatne kvalitetne kadrove. Amazon recimo testira dostavu svojih proizvoda već godinama, jer za razliku od klasične dostave, umjesto za pet-sedam dana proizvod može biti dostavljen kupcu kroz par sati ili par dana. Bilo da je to proizvodnja, dostava ili vještina snimanja dronom, industrija definitivno ima budućnost. 

4) Agencije za influensere 

Sve je veći broj digitalnih agencija koje se otvaraju za influensere, one koji su uticajni na društvenim medijima ili postojećih agencija koje te uslugu uključuju u svoju ponudu. Takve agencije se brinu da korisnici društvenih mreža koji su mukotrpno gradili svoju zajednicu naplate tu slavu na društvenim medijima. Ova industrija je doživela ogroman bum te je u 2017. vrijedila više od 10 milijardi dolara. Procjenjuje se da bi u 2018. mogla narasti i do 20%. 

5) Kripto-valute 

Tržište kripto-valutama doživjelo je ogroman procvat u 2017. godini. Jedna od najpopularnijih valuta na tržištu, bitkoin, u 2017. godini je narasla sa nekih 786 dolara na početku godine na nevjerovatnih 20,000 dolara. Mnogi srećnici koji su pre 2017. ili početkom te godine uložili svoje novce u bitkoin mogli su dobiti povrat svojih investicija od čak 2600%. 

Treba biti oprezan, nezavisno od toga da li pokrećete svoj ICO ili startap koji funkcioniše na blokčejn mreži jer ovo tržište može biti turbulentno, prenosi portal Moj posao.


Izvor: Moj posao