Pobeda Španovićeve u Atini

Pobeda Španovićeve u Atini

Ivana Španović pobedom je počela novu sezonu, pošto je na mitingu u Atini zabeležila pobedu skokom od 6,92 metra.

Najbolja srpska atletičarka, svetska i evropska šampionka Ivana Španović nastupila je na mitingu u Atini i na najlepši način otvorila ovu letnju sezonu.

Ivana je trijumfovala sa rezultatom 6,92 metra i ovo je bilo prvo pojavljivanje Španovićeve na zaletištu od osvajanja svetske titule zimus u Birmingemu.

Iz serije u seriju Ivana je bila sve bolja i bolja, rezultati su se nizali od 6,66 m u trećoj seriji, za nijansu bolja Ivana je bila u četvrtoj seriji gde beleži 6,71 m, da bi u petoj letela do fenomenalnih 6,98 m, ali nažalost uz nedozvoljeni vetar od 2,5 metra u sekundi.

Ivana je fantastičan rezultat postigla i u poslednjom pokušaju kada je uz maksimalno dozvoljen vetar 2 m/s skočila 6,92 metra.

Upravo sa rezultatom 6,92 Ivana sada deli vodeću poziciju na svetskim rang listama zajedno sa Kanađankom Kristabel Netej, a ovo je i njen najbolji start sezone u karijeri.

"Odlučili smo se da nešto ranije krenem sa takmičenjima, odnosno da pre otvaranja dijamantske serije u Štokholmu odradimo jedan miting. Dugo nisam skakala u Grčkoj za koju me generalno vezuju jako lepe uspomene iz juniorskih dana. Mnoge rekorde sam baš u Grčkoj ostvarila, a evo i jedan i danas. Najbolje otvaranje sezone u karijeri. Skakala sam iz skraćenog zaleta tako da postignuti rezultati imaju još dodatnu težinu", zadovoljno je prokomentarisala Španovićeva.

 

Izvor: RTS