Policijski čas prekinuo spektakl, Novak vodi, nastavak danas!

Policijski čas prekinuo spektakl, Novak vodi, nastavak danas!

Srpski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal nastaviće svoj polufinalni meč na Vimbldonu u subotu pošto je meč prekinut zbog "policijskog časa".

Meč je prekinut u 23 časa po londonskom vremenu, a nastavak se očekuje u subotu od 14 časova po vremenu u Srbiji.

U trenutku prekida srpski igrač je poveo 2-1 u setovima, 6:4, 3:6, 7:6 (9) posle dramatične završnice u taj-brejku trećeg seta.

Đoković i Nadal su bili "žrtve" prvog polufinala koje su igrali Kevin Anderson i Džon Izner. Njih dvojica su na terenu proveli punih šest i po sati, zbog čega su srpskom igraču i Špancu na raspolaganju bila tri sata da igru do trenutka kada ona mora da se prekine. 

Novak je u prvom setu pokazao agresivnost i smirenost i napadao Nadalov servis kad god je dobio priliku. Tako se već prvi gem u meču igrao na razliku, u petom se Nadal provukao bez brejka uz malo sreće na mreži, ali je Đoković uspeo da napravi brejk u sedmom gemu. 

Smeč, neverovatan ritern i pasing šot omogućili su Novaku tri brejk prilike i "luksuz" da izgubi jedan poen, pre nego što je Nadal pogodio mrežu i suočavao se sa zaostatkom 3:4. 

Srpski igrač je do kraja seta sačuvao prednost, da bi u narednom setu usledila revija brejkova na obe strane.

Nadal je na 1:1 uspeo da spase dve brejk šanse, koje su ostavile traga na Đokoviću jer je Rafael poveo 2:1. Popustio je srpski igrač u narednom gemu i na 15:30 neshvatljivo poslao zicer u aut posle čega je Španac napravio brejk. 

Odmah ga je vratio, ali i opet izgubio naš igrač, pa je Nadal poveo 4:2. Prvi servis mu je funkcionisao odlično pa Novak nije mogao ništa više od dve nove brejk lopte u gemu u kom je njegov protivnik servirao za 1-1. 

Tek u trećem setu je viđena prava borba. Obojica su igrala "atomski" tenis i nijedan nije previše popuštao na svojim servisima. Tako se otišlo u taj brejk gde je viđena neverovatna drama. 

Novak je imao 5:3, Nadal je osvojio tri uzastopna poena i poveo sa 6:5. Đoković je prvu set loptu anulirao servisom, a do kraja taj-brejka još dve. 

Na 9:9 Đoković stiže drop-šot koji je mnogo puta prolazio Nadalu i pravi ključni mini-brejk. Nakon toga osvaja poen za 11:9 i dragoceno vođstvo 2-1 u setovima. 

Meč je prekinut u trenutku kad su na terenu bili već tri sata, a svoju borbu za finale Đoković i Nadal nastavljaju u subotu sat vremena pre ženskog finala. U njemu igraju Serena Vilijams i Anđelik Kerber.


Izvor: b92