Politika vladajućih stranaka sve uništi - Upravljaju Željeznicom RS, a niko nije inžinjer iz struke

Politika vladajućih stranaka sve uništi - Upravljaju Željeznicom RS, a niko nije inžinjer iz struke

U Nadzornom odboru Željeznica RS, koji ima pet članova, zastupljene su sve vladajuće stranke i nijedna relevantna struka.

Na to je pažnju skrenuo, istina sa “malim zakašnjenjem”, Slavenko Tadić, mali akcionar u Željeznicama RS.

– Nadzorni odbor u svom sastavu nema nijednog inženjera saobraćaja, niti bilo koje tehničke struke. Dakle nema ni elektro, ni mašinskih inženjera. Tuga je to. U Željeznicama se svašta dešavalo, ali ovako katastrofalnog sastava Nadzornog odbora nije bilo nikad – rekao je Tadić za Srpskainfo.

Novi Nadzorni odbor Željeznica RS izabran je još prije mjesec dana, ali je zbog stranačkih naguravanja, “ispod radara”, prošla činjenica da je sastav ovog nadzornog tijela, koji treba da donosi ili odobrava najznačjanije odluke u najvećem saobraćajnom preduzeću u RS, bar kad je u pitanju struka, prilično “tanak”.

Istina, mali akcionari su na izbornoj skupštini, prilikom izbora Nadzornog odbora, digli svoj glas, upozoravajući da stranke otvoreno i beskrupulozno “kroje” kadrovsku politiku u Željeznicama, ali im je tada rečeno da malim akcionarim niko ne brani “da se udruže i kandiduju svog člana Nadzornog odbora”. Oni to, ipak, nisu učinili.

– I da se nađe neko od struke i sa dobrim namjerama u NO, pitanje je šta bi mogao uraditi. Struka se, čak i tamo gdje je formalno prisutna, odavno već ne pita nizašta – rezigniran je Tadić


Izvor: srpskainfo.com