Ponovo odgođeno suđenje Davidovoj majci Suzani Radanović (Video)

Ponovo odgođeno suđenje Davidovoj majci Suzani Radanović (Video)

U banjalučkom Osnovnom sudu danas je trebalo biti održano suđenje Suzani Radanović, majci pokojnog Davida Dragičevića, ali je odgođeno jer se Radanovićeva nije pojavila u sudnici.

Sljedeći pretres zakazan je za 16. mart naredne godine.

Suđenje Suzani Radanović je opet odgođeno, tako da usmeni pretres u ovom slučaju još uvijek nije otvoren. Za razliku od prvog puta, Radanović je bila spriječena da prisustvuje početku procesa koji se vodi protiv nje zbog, kako se navodi, remećenja javnog reda i mira i ometanja policijskih službenika na Trgu Krajine 25.decembra prošle godine.

„Postoji prekršajni nalog po kojem se okriveljena tereti za nepostupanje po naređenju službenog lica. Ona je predala taj nalog na sudsko odlučivanje i to je sve. U ovom trenutku ja ne znam koji se činjenični opis prekršaja njoj stavlja na teret. Znam samo pravno za šta je terete, a na koji način je to počinila još nije eto obznanjeno i čekam da se otvori pretres pa da saznamo“, rekao je njen advokat Milan Malešević.

Prethodno ročište, koje je bilo pripremno, takođe je odgođeno.

Tada je odbrana tražila izuzeće Miloša Jocića, predstavnika nadležnog organa, odnosno MUP RS, koji se navedenog 25. decembra prošle godine našao na Trgu Krajine i došao u sukob sa građanima.

Na jednom od snimaka vidi se i da drži ruku na pištolju. U obrazloženju odbrana je pojasnila da navedeno lice ne može biti nepristrasno u ovom slučaju, nakon čega je Sud  poslao obavještenje MUP RS o zahtjevu za izuzećem Jocića. Iz MUP-a Srpske na to nisu pristali, pojašnjavajući da je Jocić napadnut od strane više osoba. Ni on se danas nije pojavio u sudnici.

„On se danas nije pojavio iako je odbijen taj prijedlog. Ja bih ga ponovio da se pojavilo isto lice, jer je prije nekoliko dana, tačnije 28. novembra sa osmjehom na licu ovdje legitimisao publiku, svjedoke i ljude koji su došli da prisustvuju suđenju koje bi bilo javno. On se pojavio ovdje i legitimisao i možda ga zbog toga danas nisu poslali, ali su zahtjev za izuzećem odbili.“, rekao je Malešević.

Podsjećamo, Suzana Radanović je uhapšena 25. decembra prošle godine, nakon što je sa građanima protestovala na Trgu Krajine, tražeći istinu o smrti njenog sina Davida Dragičevića.

MUP RS tada je rastjerao građane sa Trga i sklonio sve stvari i sva obilježja na ovaj tragičan slučaj. Od tada, građanima nije dozvoljeno javno okupljanje na ovom mjestu.

Slučaj ubistva Davida Dragičevića još uvijek nije rasvijetljen.

VIDEO:

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks