Posle poraza u Rimu: Novak doneo mnogo važnu odluku! (Foto)

Posle poraza u Rimu: Novak doneo mnogo važnu odluku! (Foto)

Samo četiri turnira trebala su Marjanu Vajdi da vrati Novaka Đokovića na pobednički kolosek. Slovački stručnjak preuzeo je brigu o najboljem srpskom teniseru, a prvi rezultati viđeni su već na Mastersu u Rimu.


 Foto: Profimedia

Nole je sjajnim igrama stigao do polufinala, gde je zaustavljen od kasnijeg pobednika Rafaela Nadala, ali partije koje je prikazao obećavaju da srpskog asa ubrzo čeka napredak na ATP listi.

- U periodu dok sam menjao trenere imao sam mnogo dilema. Ko će sa mnom ići na turnire, gde ću trenirati, na čemu ćemo raditi. Ali, sada opet osećam sigurnost, jer je sa nekadašnjim saradnicima sve uigrano. Tačno se zna ko šta radi - rekao je Novak u Rimu.

Dogovor sa Slovakom je da se posle Rolan Garosa podvuče crta i da se tada obave konkretniji razgovori oko zvanične saradnje sa obojicom. Đokovićeva želja da sa starim timom napravi dugoročan plan nije sporna, a Vajda i Fil-Grič ne žele da ga ostave na cedilu. Uspeh u Rimu potvrdio je da su opet na pravom putu, a sporno je samo koliko će Marijan moći vremena da izdvoji tokom sezone.

Uprkos činjenici da nema druge poslovne planove, posle odbijanja poziva da bude selektor Slovačke, Vajda želi što više da pomaže ćerkama teniserkama, naročito mlađoj koja pokušava da se progura na WTA turu. Slovačkom treneru odgovaraju turniri i treninzi u Evropi, ali duge turneje po Sjedinjenim Američkim Državama predstavljaju određeni problem. I pored toga, želja za nastavkom saradnje je obostrana, pa je moguće da će već posle Otvorenog prvenstva Francuske doći do dogovora na obostrano zadovoljstvo.

 

Foto naslovna: Reuters
Izvor: novosti.rs/https://www.srbijadanas.com/sport/tenis