Poternica za Rutovićem zbog pokušaja ubistva Peconija

Poternica za Rutovićem zbog pokušaja ubistva Peconija

Viši sud u Beogradu izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za kontroverznim biznismenom Željkom Rutovićem i još dvojicom osumnjičenih za pokušaj ubistva Predraga Rankovića Peconija.

Viši sud u Beogradu izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za kontroverznim biznismenom Željkom Rutovićem i još dvojicom osumnjičenih za pokušaj ubistva vlasnika ''Hepi'' televizije Predraga Rankovića Peconija u hotelu Prag 22. marta u centru Beograda.

Rutoviću se izgubio trag nakon pucnjave u hotelu i veruje se da je u bekstvu.

Sudija za prethodni postupak doneo je 4. aprila rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana prema Željku Rutoviću i još dvojici osumnjičenih po svim zakonskim osnovima i naredio izdavanje poternice, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Ona je dodala da im je pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke čije je ispitivanje predložilo tužilaštvo.

Privor im je određen i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu, zatim zbog uznemirenja javnosti, kao i zbog krivičnog dela koje im je stavljeno na teret za koje je zaprećena kazna preko 10 godina zatvora.

Više tužilaštvo je protiv Rutovića i druge dvojice osumnjičenih pokrenulo istragu zbog krivičnog dela "ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu", rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić Tanjugu.

Dan nakon pucnjave beogradska policija je tragala za Rutovićem i pretresala njegove kuće u Beogradu.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

Ranković je upucan u noge i oporavlja se od povreda.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća. 

 

Izvor: Novosti online