-Pravda za Davida- 391.dan: Još jedno, prkosno, mirno i dostojanstveno veče - Od sinoć Davidov lik iznad grada (Foto i Video)

-Pravda za Davida- 391.dan: Još jedno, prkosno, mirno i dostojanstveno veče - Od sinoć Davidov lik iznad grada (Foto i Video)

Članovi grupe “Pravda za Davida” i tokom večerašnjeg 391.dana okupljanja naveli su da se mirno i dostojanstveno više od godinu dana bore da se sazna prava istina o ubistvu Davida Dragičevića.

U porti Hrama Hrista Spasitelja ponovo su se okupili kako bi zapalili svijeće za tragično nastradalog mladića, iako je MUP RS zabranio za danas planirano okupljanje Grupe - Pravde za Davida- na trgu Krajne. 

Poručili su da će i dalje biti uz porodicu Dragičević , a od institucija Republike Srpske traže samo da se otkriju imena onih koji su odgovorni za smrt mladića.

Od sinoć na društevnim mrežama su prisutne fotografije sa likom Davida Dragičevića iznad djelova Banjaluke i njenih prepoznatljivih građevina i institucija. Fotografije pogledajte na linku: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Policija zabranila za danas planirani skup Grupe - Pravda za Davida -  na Trgu Krajine

Policija nije izdala dozvolu fizičkom licu koje je predalo zahtjev za održavanje mirnog skupa „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine planiranog za danas. Iz grupe „Pravda za Davida“ podsjećaju na riječi ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača o zabrani okupljanja.

Iz grupe Pravda za Davida poručuju da je dozvolu za održavanje mirnog okupljanja tražilo fizičko lice, kao što je to bilo i u prethodnom slučaju, kada takođe nije dozvoljen skup na trgu.

In memorijam

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. u Banja Luci, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije, na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca, pa pao u Crkvenu ili je gurnut u nju.

Od 26. marta roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banja Luci organizirali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu.

Roditelji za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuju pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova RS te predstavnike institucija tog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević napustio je Bosnu i Hercegovinu nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane.

Od tada se svake večeri u 19 sati građani Banje Luke okupljaju ispred hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svijeće.

Drugi video prilog je veliki skup Pravda za Davida, koji se desio 21.4.2018 na trgu Krajine, podsjetite se šta je bilo prije godinu dana.

VIDEO:

 

VIDEO:

Izvor: Infomedia Balkan/BNTV