-Pravda za Davida- 421.dan: Banjalučki maturanti večeras pali na ispitu zrelosti - Čast i bruka žive dovijeka (Video)

-Pravda za Davida- 421.dan: Banjalučki maturanti večeras pali na ispitu zrelosti - Čast i bruka žive dovijeka (Video)

Bajalučki maturanti pali su na ispitu zrelosti večeras, jer su došli, ili ih je neko poslao sa trubačima, da provociraju hrabre Banjalučane i "pravdaše", koji su svako veče tu u porti Hrama Hrista Spasitelja i ne odustaju u podršci Davoru i majki Suzani da dođu do istine i pravde o zvjerskom ubistvu njihovog 21-godišnjeg sina Davida.

"Samo jedna informacija, proslava matura svake godine u Banja Luci je bila do sada u parku "Petar Kočić" i Trgu Krajne. Ove godine dolaze ispred Hrama, ali im mi poručujemo da mogu svako veče slati koliko hoće maturanata u portu Hrama, nas neće otjerati i svako veče ćemo biti ovdje", saopštila je potrešena scenama na vratima Hrama Hrista Spasitelja uz muziku trubača, jedna od članica Grupe "Pravda za Davida".

"Pametnom dosta da zaključi da je danas "Cirkus u našem gradu", jer je neko maturante iz parka "Petar Kočić" i Trga Krajne "skrenuo" u portu Hrama Hrista Spasa da provociraju okupljene na 421.skupu "Pravda za Davida", ocijenio je jedan od prisutnih na protestu "Pravda za Davida" vidno iziritiran ponašanjem maturanata. 

"Mene je sramota ovakve Banja Luke", bio je još jedan od komentara.

Okupljeni u porti ni jednim svojim postupkom i ponašanjem nisu se dali isprovocirati od maturanata, koji su se više od sat vremena bahatili ispred vrata Hrama uz muziku nekog okrkestra trubača, za kojeg se može reći da je večeras bio orkestar za -sahrane morala, časti i dostojanstva jedne mladosti- u gradu Banja Luka.

Jedan od komentara je bio i "Građani Banja Luke sve ovo posmatraju kao da se dešava u drugoj zemlji, a ne nama, pa čak i roditelji maturanata".

A, onda su u kameru uslijedile poruke "pravdaša" -Pravda za Davida- "Ćaća volimo te, nećemo nikada odustati".

Mirno i dostojenstveno, kao i uvjek, hrabri Banjalučani i članovi Grupe Pravde za Davida su i večeras sa Davidovim svijećama bili u porti Hrama Hrista Spasitelja u znak podrške porodici Dragičević da se konačno domogne istine i pravde o svom stradalom sinu Davidu, kojeg su zvjerski ubili.

Maturanti su večeras došli više da provociraju, nego li da slave matursko veče, ali ljudi koji daju podršku Dragičevićima se nisu dali isprovocirati i dostojanstveno i smjerno su posmatrali razularene maturante banjalučkih srednjih škola, koji više podsjećaju ne huligane, nego na mladost koja polaže ispit zrelosti.

Za razliku od predhodnih dana večeras je u porti Hrama bilo mnogo više ljudi.

"Idemo do kraja, pozdrav za Ćaću i majku Suzanu", poručio je jedan od članova Grupe "Pravda za Davida" .

"Heroji našeg grada su svi koji su ovdje večeras u porti Hrama u znak podrške  Davoru i Suzani", poručio je jedan od prisutnih gradjana na 421. skupu Pravda za Davida.

Zapaljena je Davidova svijeća i za sve one koji ne mogu da prisustvuju skupu u porti Hrama u Banja Luci, a u prvom redu u ime oca Davora i majke Suzane.

"Pravdaši" su i večeras poručili da dolaze i sutra veče u portu Hrama, jer istrage o zvjerskom ubistvu Davida Dragičevića nema, a nema ni imena nalogodavaca i ubica, niti njihovog hapšenja. I sve dok se to ne desi hrabri Banjalučani i "pravdaši" će biti svake večeri u porti Hrama Hrista Spasitelja i pored moralno posrnulih maturanata banjalučkih srednjih škola.

"Pravda za Davida"

Oglasila se večeras i Davidova majka Suzana riječima:

Sjećam se, prije par godina i moj David je bio maturant. 

Omladino vi danas koračate njegovim stopama. Živi bili roditeljima svojim.

Roditelji vi danas osjećate ponos kakav sam ja osjećala. Ne doživjeli nikad moju bol.

Hvala dobrim ljudima koji svaki dan pale svijeće ispred Hrama i koji čuvaju od zaborava moga sina...

VIDEO:

 

Izvor: Infomedia Balkan