-Pravda za Davida- 444. dan: -Tužilac Dalibor Vrećo, -pijun- Darka Ilića, je smršao 20 kilograma- (Video)

-Pravda za Davida- 444. dan: -Tužilac Dalibor Vrećo, -pijun- Darka Ilića, je smršao 20 kilograma- (Video)

Protesti -Pravda za Davida- traju 444.dana i imaju samo jedno pitanje ko je ubio i ko je naručio ubistvo dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića. Na žalost odgovora od državnih organa i sudske vlasti još nema, a sumnja se da nalogodavce štiti i krije neko krupan iz vlasti u Banja Luci.

I večeras ispred dvorišta Hrama Hrista Spasitelja, čiji su ulazi blokirani od Lukačeve policije, stoje ili sjede na klupama hrabri ljudi i članovi Grupe "Pravda za Davida" i mirno, dostojanstveno, ali i prkosno i bez straha daju podršku ocu Davoru i majki Suzani da saznaju pravdu o stradanju svog djeteta.

"Istinu znamo, samo pitamo gdje su  Davidove gaće, koje bi pokazale kako je stradao mladić", pitao je jadan od prisutnih ispred dvoriša Hrama. 

Večeras je Lukačeva policija ipak pustila jednu gospodju da prodje i zapali svijeću, valjda je to bila svijeća za Davida od svih nas koji smo ispred dvorišta Hrama, ali i onih koji sve gledaju putem video linka.

"Jedan od "sumnjivih" Dalibor Vrećo je smršao 20 kilograma od kada je počeo slučaj "Dragičević", nadamo se da će se mučiti hiljadu puta više i on i svi oni zajedno nego što je mučen prije ubistva David. Postupajućeg okružnog Tužioca Dalibora Vreću, kojeg smatraju "pijunom" Darka Ilića, optuživali su da bi upravo on mogao biti prljavi monstruozni bot “Milica Vukmir” koji mjesecima najogavnije vrijeđa porodicu Dragičević, roditelje Davora i Suzanu ...", rekao je jedan od članova Grupe "Pravda za Davida" koji je na protestima na Trgu i ispred Hrama od prvog dana i dobro je upućen u sve detalje i pojedinosti oko Vrećine uloge u slučaju "Dragičević".

On je poručio i ubicama i nalogodavcima, ali i onima koji ih kriju i štite svih ovih 444.dana da "oprosta i zaborava nema, niti će biti, a ubice i nalogodavci moraju što prije završiti iza rešetaka..."

Jedan od prisutnih pitao je i episkopa banjalučkog Jefrema gdje su ti oštećeni stubići oko Hrama,"koje mi oskrnavismo, dajte slike da vidimo, pa da platimo tu štetu Jefreme".

"Stajaćemo ovdje sve dok ne dobijemo pravdu za Davida, jer istinu znamo...", poručila je starija gospodja

"Ubice se znaju, pravda mora doći i za Davida i za Dženana...Ćaća sa tobom smo, nećemo se predati, jer i ja sam David. Pozdrav za Davora, majku Suzanu, porodicu Memić", rekao je Marko iz Grupe "Pravda za Davida".

On je i večeras poručio "vidimo se sutra na istom mjestu, jedino da nas puste na Trgu da slušamo još jednom Davidovu pjesmu "Klinac u Getu".

Pravda za Davida, Pravda za Dženana, idemo do kraja, nema predaje...., poručio je on!

VIDEO:

Izvor: Infomedia Balkan