-Pravda za Davida- 446. dan: -Jadna je zemlja u kojoj vjernici pale svijeće zadušnice na klupama, a popovi Crkvu drže zaključanu- (Video)

-Pravda za Davida- 446. dan: -Jadna je zemlja u kojoj vjernici pale svijeće zadušnice na klupama, a popovi Crkvu drže zaključanu- (Video)

Tu smo i ovaj 446. dan, mirno, dostojanstveno, ne odustajemo, i ako nam ni večeras nije dozvoljeno da udjemo i zaplimo svijeće za našeg Davida.

Tu smo, idemo do kraja sve dok nalogodavci i ubice Davida ne budu iza rešetaka. Neka nas je i petoro, kako reče majka Suzana, ali dosta za temelje "Pravde za Davida"

"Zapalila bih svijeću, jer je jači mrtav čovjek, nego živ nečovjek", poručila je gospodja Nada koja je svako veče ispred dvorišta Hrama, koje i večeras čuvaju Lukačevi policajci i blokiraju ulaz, ali ovoga puta u društvu sveštenika eparhije banjalučke, koji je napisao zahtjev policiji da zabrani ulazak članovima Grupe "Pravda za Davida"

"Pop koji je podnio prijavu da se zabrani ulazak Grupi Pravda za Davida u dvorište Hrama, bio je večeras na jednom od ulaza, okupljene pravdaše nije smio ni pogledati u oči, neka se stidi šta je uradio...Juda... Crkva je izdala svoj narod...", ocijenio je jedan od pravdaša večeras ispred dvorišta zaključanog Hrama, napravljenog za narod od narodnog priloga.

I večeras se slušala Davidova pjesma "Klinac u Getu".

I sutra se vidimo na istom mjestu, jer po svemu sudeći u besudnoj zemlji Republika Srpska i besudnom gradu Banja Luka - Getu, u kojoj vjernici pale svijeće zadušnice, po klupama svojim najmilijim, dok popovi drže Crkve zaključane, bojim se neće nam dati da zapalimo svijeću za Davida, tamo gdje treba i dolikuje, u Hramu.

Pozdrav za Davora, Suzanu, Teodoru, porodicu Memić, svu djecu u BiH.

Idemo do kraja, nema predaje! Pravda za Davida, Pravda za Dženana, Pravda za sve nas...! I svi koji mogu na proteste u Sarajevo 29.juna ove godine.

VIDEO:


Izvor: Infomedia Balkan