-Pravda za Davida- 451.dan: Lukačeva policije brutalna - Privela gosta iz Švedske - Scene nasilja, ima svijet da bruji (Video)

-Pravda za Davida- 451.dan: Lukačeva policije brutalna - Privela gosta iz Švedske - Scene nasilja, ima svijet da bruji (Video)

I večeras 451. dan protesta "Pravda za Davida", mada je bio miran i dostojanstven skup, Lukačeva policja je kontrolisala i legitimisala  Ljude  koji su bili na klupama ispred dvorišta Hrama.

Te hrabre ljude Banjalučane policajci svako veče blokiraju da ne bi prošao koji "pravdaš" da zapali svijeću zadušnicu za, prije više od godinu dana, zvjerski ubijenog Davida.

Represija Lukačevih brojača i progonitelja članova Grupe "Pravda za Davida", večeras je pokazala nevidjenu brutalnost nad građanima, gostima, turistima.

Policajci su jednog čovjeka bacili na beton, slomili mu naočale, a onda ga uhapsili i odveli.

I pored toga što je narod reagovao da ne bacaju čovjeka na beton, Lukačevi policajci su nastavili sa torturom čovjeka, a kada su njega odveli, vidno su bila uplašena i djeca koja su bila tu pored klupa  i ispred dvorišta Hrama, ali Lukačeva hunta ne haje.

"Da nema novinara i tv kamera koje su sve snimile, sve bi "pravdaše" polomili, a možda i pobili", ocijenio je naš pravdaš Marko..

Turisti koji su večeras bili u centru Banja Luke, kada su vidjeli scene, kako se hapse mirni građani, ubrzano su bježali ispred dvorišta Hrama. Strašno...

Lukačeva policija je bila vidno uznemirena, nakon izvedena akcije, sa prilično krvoločnim pogledima prema "pravdašima".

Lukačevi policajci su se nakon toga razbježali, ostala su samo dvojica, kao da ih je neko pozvao da objasne večerašnju brutalnost nad mirnim gostom Banja Luke.

"Ubice moraju pasti, ne može ovo dugo trajati, koliko oni misle i planiraju", rekao je Marko.

 A članovi Grupe"Pravde za Davida" svako veče su tu, mirni i dostojanstveni daju podršku Davoru i Suzani u borbi za pravdu za ubijenog sina Davida.

Bile su ovo scene, koje će teško opravdati svome šefu Lukaču, a ministar će teško objasniti ko izdaje  naredjenja za brutalna postupanja prema mirnim građanima, koji prolaze centrom Banja Luke. 

U jednom trenutku se pojavio član Grupe "Pravda za Davida" Ozren Perduv i ispričao detalje brutalnog napada Lukačeve policije.

"Čovjek iz Švedske je došao da vidi šta se radi, prepoznao je mene i stao da pričamo. Policija je mene prvo legitimisala, a onda gosta napala, oborila na tlo, slomili mu naočali, strašne scene koje će obići svijet, strašno, šta se dešava", rekao je Ozren.

Marko je dodao da Lukačeva policija napada sve za koje misli da treba, čovjek je bio zaprepašćen zašto mu traže ličnu kartu i nastao je haos".

"E, jadni ste i bijedni Lukačevi policajci", kazao je Marko vidno potresen večerašnjim scenama ispred ulaza u dvorište Hrama..

"Pozdrav za Dragičeviće, pozdrav za  Davora i Suzanu idemo do kraja", kazala je žena uhapšenog gosta iz Švedske.

Za gospodju Nadu, koja je svako veče na protesu "Pravda za Davida" bila je ovo večeras jedna tužna slika.

"Jure nas ko ranjene zvjeri, misle da mogu ubiti istinu i pravdu za Davida, ali im poručujemo da nikada neće ubiti istinu i pravdu, jači je on mrtav od svih njih živih koji se bore da istina i pravda ne ugleda svjetlost dana", rekla je gospodja Nada.

Pozdrav za sve, za Davora, Suzanu, porodicu Memić, Pravda za Davida, pravda za Dženana...

Kakva je situacija sa Grupom "Pravda za Davida", šta im radi Lukačeva hunta i nakon večerašnje torture nad gostima iz Švedske, treba mnogi da stave prst na čelo i da se zamisle i odgovore kuda ovo vodi, Lukaču, Burle, Biserka, Lepiru, Radojičiću - gradonačelniče.

Vasković: Pripadnici MUP-a oborili muškarca

Kako se vidi iz videa, policajci su oborili na zemlju starijeg gospodina i zatim ga lišili slobode. Pripadnici MUP- a RS danas su upotrebom sile priveli jednog Banjalučanina u centru grada. Kako se vidi iz snimka, policajci su oborili na zemlju starijeg gospodina i zatim ga lišili slobode.

“To mi je muž, danas smo došli iz Švedske”, govorila im je gospođa.

“Makni se”, bio je odgovor policajca.

Navodno, gospodin je odbio da da svoje lične dokumente, jer ih nije ponio sa sobom. Nije htio ni da da svoje podatke.

Nakon toga uslijedilo je obaranje na pod.

Šezdesetogodišnji Bruno Batinić stigao je iz Švedske na odmor u Banjaluku i sa suprugom Snježanom izašao u šetnju. U parkiću između hrama Hrista Spasitelja i Palate Republike stao je da porazgovara sa aktivistom grupe „Pravda za Davida“ Ozrenom Perduvom.

To je bio dovoljan razlog policiji, koja danima drži centar Banjaluke pod opsadom, da priđe Batinićima i legitimiše ih, piše Slobodan Vasković.

Bruno je odbio da kaže svoje ime i prezime, tražeći od policajaca obrazloženje zbog čega od njega traže da pokaže lične dokumente.

Šestorica policajaca opkolili su Brunu i Snježanu, Brunu oborili na beton i stavili mu lisice na ruke, a potom strpali u maricu.

Ljudi, koji su se nalazili okolo, negodovali su.

„Šta to radite, pustite čovjeka, šta je čovjek uradio. Sram vas bilo“, govorili su policajacima, koji nisu pokazali ni zrno samilosti. Neki su cinično doviknuli: „To Srbadijo“.

Snježana Batinić, Brunina supruga, izjavila je da će kontaktirati Ambasadu Švedske u BiH, jer su švedski državljani.

Ozren Perduv, aktivista grupe „Pravda za Davida“, kratko je prokomentarisao – Ovo je nastavak horora.

Progon ljudi u Banjaluci, koji više od godinu dana traže istinu i pravdu za ubijenog mladića Davida Dragičevića, intezivan je od kraja prošle godine, kada je policija, pojačana specijalcima rastjerala, uz brutalno premlaćivanje, građane sa Trga Krajine, piše Slobodan Vasković.

Izvor: Fokus

Scene večerašnjeg nasilja Lukačeve policije možete vidjeti na video prilogu , a počinju od šestog minuta.

VIDEO:


Izvor: Infomedia Balkan