-Pravda za Davida- 464.dan: Majka Suzana -Ne mogu na Trgu Krajine da pustim Davidovu pjesmu -Klinac u Getu- ali Lepa Brena može -Mile voli disko- (Video)

-Pravda za Davida- 464.dan: Majka Suzana -Ne mogu na Trgu Krajine da pustim Davidovu pjesmu -Klinac u Getu- ali Lepa Brena može -Mile voli disko- (Video)

Građani Banja Luke su se i večeras 464. put okupili na klupama pored hrama Hrista Spasitelja i dali podršku porodici Dragičević, kako bi pozvali institucije da konačno rasvijetle ubistvo Davida Dragičevića.

Ponovili su da neće odustati od borbe za istinu i pravdu, bez obzira što institucije više od godinu dana ne rade ništa da bi ubice Davida Dragičevića odgovarale pred licem pravde.

Ni večeras nije bilo prisustva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS, koji su prethodnih sedmica stajali na ulazima u hram i sprečavali građane da zapale svijeće unutar porte crkve Hrista Spasitelja.

Bez obzira na obećanja koja su dobili od međunarodnih zvaničnika na sastancima prethodnih dana, iz Pravde za Davida kažu da neće odustati ni od direktnih  pritisaka i zahtjeva prema institucijama da konačno počnu da rade svoj posao. 

"Večeras je 464. dan borbe za istinu i pravdu mladog banjalučanina. Pozdrav za sve vas koji gledate ovaj -lajv-  i pozdrav za Davora, Zorana, i naravno porodicu Memić", rekao je "pravdaš" od prvog dana Marko Mikić. 

"Mi se već 464. dan okupljamo i dajemo podršku Davoru i Suzani i od prvog dana jedino što tražimo je pravda za Davida. Nas ne zanima ni politika ni političari, mi znamo svoj put jedino što krasi ovu Grupu je  to što smo mirni i dostojanstveni već 464. dana i ni jedan problem nismo napravili dok smo bili na Trgu Krajine, ali ni pred Hramom, niti sad na klupama u parkiću", istakao je Marko.

On se u ime Grupe "Pravda za Davida" zahvalio svim medijima koji prate aktivnosti majke Suzane i Grupe "Pravda za Davida" svih ovih dana. Zahvalio se i nevladinim organizacijama "Restart Srpska", "Ošra nula" i drugim koji im daju podršku. 

"Mi smo svi obećali Davoru i Suzani da ćemo biti sa njima do kraja, a sada ovih dana se vidi ko je tu srcem i dušom, kada niko od nas nema koristi materijalne, ali ima moralnu satisfakciju, jer se borimo za pravdu i istinu i da svaki građanin bude jednak pred zakonima, koji treba da ga štite, ali i da ga kazne za sve što uradi protiv tih zakona", poručio je Marko.

Posebno je večeras bila emotivna majka Suzana koja je istakla da je odavno izgubila povjerenje u institucije i zakone u RS , jer kako reče "nisu isti za sve".

"Ja kao majka pokojnog Davida, ne mogu da stanem na Trg Krajne i da pustim pjesmu "Klinac iz Geta", ali zato može Lepa Brena da pjeva "Mile voli disko", istakla je majka Suzana i poručila "izgleda da nije isti zakon za sve".

Slično je reagovao najaktivniji član Grupe "Pravda za Davida" Ozren Perduv, koji ističe da postavljanje bine za koncert Lepe Brene na Trgu Krajine, mnogo govori o karakteru vlasti, ali i poručuje da Grupa "Pravda za Davida" zna svoj put i kako doći do cilja mirno, dostojanstveno, ali i prkosno  i bez povijanja ledja.

Članovi Grupe "Pravda za Davida" su večeras sa klupa poručili da je sutra novi protest u 19:30 na klupama ispred dvorišta Hrama.

"I da mi nećemo ići dole u park na skup opozicije", kategorični su "pravdaši" bili večeras.

Pravda za Davida, Idemo do kraja, Nema predaje...!

 

Piše: Marko Mikić

Foto: Marko Mikić/Infomedia Balkan/rtvbn.com

Izvor: Infomedia Balkan/rtvbn.com