-Pravda za Davida- 473.dan: Savjetnik komesara za proširenje EU Johanesa Hana razgovarao sa Majkom Suzanom i Grupom -Pravda za Davida- (Video)

-Pravda za Davida- 473.dan: Savjetnik komesara za proširenje EU Johanesa Hana razgovarao sa Majkom Suzanom i Grupom -Pravda za Davida- (Video)

Majka Suzana, sestra Teodora, kao i hrabri članovi Grupe "Pravda za Davida" i večeras su se po 473. put okupili na skupu "Pravda za Davida" samo sa jednim pitanjem - Ko je ubio Davida Dragičevića?

Kao i svih prethodnih dana i večerašnji skup je protekao u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi.

"Kada bi se riješila ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića mnoge stvari bi se promijenile i ovdje u Banja Luci, RS i BiH", smatra "pravdaš" Marko.

On je dodao da mnogi ljudi na vlasti za mnoge stvari nisu odgovarali, posebno kriminal i korupciju, ali su zato protjerani mnogi članovi Grupe "Pravda za Davida" u prvom redu otac Lav Davor.

Večeras je bio posebno interesantan susret savjetnika komesara za proširenje EU Johanesa Hana, sa majkom Suzanom, i članovima Grupe "Pravda za Davida" u kojoj su bili Ozren Perduv, Marko Mikić i drugi.

On je došao da iz prve ruke dobije informacije o tome kakva je situacija u Banja Luci vezano za članove Grupe "Pravda za Davida" i porodicu Dragičević u prvom redu oca Davora, koji je u azilu u Austriji i majke Suzane, koja je već neko vrijeme sa pravdašima u Banja Luci.

Ocijenjeno je da je razgovor bio veoma koristan, ali niko nije želio da komentariše i iznosi detalje tog razgovora, koji uliva optimizam.

"Pravdaš" Marko je i večeras uspio da pusti Davidovu pjesmu "Klinac u Getu".

Pravda za Davida, pravda za Dženana, pozdrav za oca Davora, porodicu Memić!

Majka Suzana se bori kao lavica da se dodje sa ulice u sudnicu gdje će njihov advokat Ifet Feraget imati šta da kaže i dokaže ko su ubice i nalogodavci ubistva sina Davida.

Medjunarodna aktivnost majke Suzane i Grupe "Pravda za Davida" je impozantna s obzirom da im u ostvarivanju tih susreta niko ne pomaže, već predstavnici medjunarodne zajednice i ambasadori, a večeras i savjetnik gospodina Hana sami traže susrete u kojima iz prve ruke dobijaju informacije šta se stvarno dešava.

VIDEO:

Foto/Video: Marko Mikić

Izvor: Infomedia Balkan