-Pravda za Davida- 480.dan: Lukačeva policija prijeti -Pravdašima- zabranom okupljanja i na klupama (Video)

-Pravda za Davida- 480.dan: Lukačeva policija prijeti -Pravdašima- zabranom okupljanja i na klupama (Video)

I večeras su se na klupama ispred dvorišta Hrama u Banja Luci okupili hrabri Banjalučani, da još jednom daju podršku ocu Davoru i majki Suzani u borbi za pravdu za ubijenog sina Davida i to samo sa jednim pitanjem - Ko je ubio Davida?

Najagilniji član Grupe "Pravda za Davida" Ozren Perduv je večeras izjavio da su do sada zabranjena četiri skupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine - Davidovom trgu, jer je tu poslednji put vidjen, pa i onaj koji je trebao da se održi u nedelju 21.jula u 18.časova, a koji je htjela da organizuje Davidova majka gospodja Suzana Radanović.

"Majka Suzana je navela da ne bi bilo transparenata i razglasa i da bi bilo najviše 50 ljudi, koji bi samo zapalili svijeće za pokoj duši njenog i Davorovog sina Davida, ali i to je odbijeno od policije i skup nije dozvoljen. Još nam je rečeno da nikada niko neće dobiti dozvolu za skup na Trgu Krajine, ako pomene ime Davida Dragičevića i Grupu "Pravda za Davida", rekao je Ozren večeras.

On je takođe istakao da će Grupa "Pravda za Davida" nastaviti sa okupljanjima na klupama u znak podrške porodici Dragičević, a da paralelno sa time i vode pravnu borbu da dobiju dozvolu da održe svoje skupove jednog dana i na Trgu Krajine.

"Na početku večerašnjeg skupa na klupama u jednom trenutku policajac u uniformi je prišao Ozrenu Perduvu i rekao kako su se pojavile slike na internetu kako stojimo na Trgu Krajine - Davidovom trgu, i ako nastave sa okupljanjima na Trgu Krajine, da će nam zabraniti okupljanje i na klupama ispred dvorišta Hrama", rekao je "pravdaš" Marko.

On je dodao da mu je Ozren odgovorio da može odmah primijeniti zakon i da nema nikakvog skupa i protesta, nego da ljudi sjede mirno na klupama.

I večeras je "pravdaš" Marko pustio Davidovu pjesmu "Klinac u Getu" na još jednom mirnom i dostojanstvenom okupljanju u znak podrške porodici Dragičević.

I sutra na istom mjestu, u isto vrijeme podrška ocu Davoru i majki Suzani, taman da nas bude petoro, ali tražimo pravdu za sugrađanina zvjerski mučenog i ubijenog Davida.

Pravda za Davida!

VIDEO:


Foto/Video: Marko Mikić

Izvor: Infomedia Balkan