-Pravda za Davida- 511.dan: -I danas gori svijeća kraj Crkvene gdje je nadjeno Davidovo izmučeno tijelo- (Video)

-Pravda za Davida- 511.dan: -I danas gori svijeća kraj Crkvene gdje je nadjeno Davidovo izmučeno tijelo- (Video)

Grupa "Pravda za Davida" 511-ti  put je održala skup u znak pordške ocu Davoru i majki Suzani Radanović u pravednoj borbi za pravdu za ubijenog sina Davida u martu prošle godine.

I večeras okupljeni "pravdaši" su imali samo jedno pitanje: Ko je ubio Davida?

"Pravdaš" Marko Mikić je rekao da je večeras, prije skupa u parkiću pored Hrama, jedna grupa članova "Pravda za Davida" bila kod ušća Crkvene u Vrbas i zapalila svijeće za Davida. 

"Poredali smo kamenje u obliku srca oko prostora gdje je nadjeno Davidovo izmučeno tijelo. Ne želimo da se zaboravi Davidovo ime u Banja Luci i ono što su mu uradili zločinci. Pravda za Davida će postojati vječno, kao opomena da se tako nešto nikada više ne desi i ne ponovi nikome", rekao je Marko.

On je još jednom potsjetio da se ne smije zaboraviti da je David nestao u centru Banja Luke gdje ima više video nadzora...

Marko je i večeras pozvao sve one koji su u mogućnosti da 12.septembra dođu u Beč na konferenciju "Pravda za Davida" i da se  pokaže svijetu, ali i Burletu, Biserki i ZLukaču, da ne odustajemo od pravde za Davida, mada znamo ko su ubice.

Pravda za Davida! Pravda za Dženana! Pravda za svu djecu u BiH! Idemo do kraja, nema predaje...! Ćaća Davor i majka Suzana Radanović nisu sami!

I večeras se čula Davidova pjesma "Klinac u Getu"


Video kod Crkvene na linku:https://www.facebook.com/220498markomikic/videos/2395126954086721/?multi_permalinks=390039801661651¬if_id=1566121144731689¬if_t=group_highlights


VIDEO:


Foto/Video: Marko Mikić

Izvor: Infomedia Balkan