-Pravda za Davida- 532.dan: -Pomračina pritisnula naše dane - A, -pravdašima- U duši zasvijetli David- (Video)

-Pravda za Davida- 532.dan: -Pomračina pritisnula naše dane - A, -pravdašima- U duši zasvijetli David- (Video)

"Hvala vam za svaki minut vašeg vremena koji ste posvetili za moga i vašeg Davida", poručila je večeras majka Suzana Radanović članovima Grupe "Pravda za Davida" koji su se po 532-gi put okupili i tražili odgovor samo na jedno pitanje: Ko je ubio Davida?

"Pravdaš" Petar je na trenutak uspio da osvijetli jedan dio klupe u parkiću pored Hrama, gdje su se okupili hrabri Banjalučani.

On je rekao da ga večerašnja Banja Luka podsjeća na pjesmu Vladimira Petkovića - Disa koji je davne 1911. godine napisao "Pomračina pritisnula naše dane", a koja govori o posrnuću srpskog društva tog doba, koja je istovjetna sa današnjim posrnućem Banja Luke. 

"Danas sam bio u staroj hidrolektrani u Trapistima, koja je još prije 120 godina dala struju svim građanima Banja Luke, a danas se ne da struje onima koji drugačije misle od vlasti, želeći time da nas sakriju od očiju svijeta. Tesla je dao svim ljudima svijeta da ravnopravno koriste struju, samo ovdje kod nas u Banja Luci je struja samo za odabrane, ali ne i za Grupu "Pravda za Davida". Mi smo večeras u 21-stoljeću, bez struje u Banja Luci. Kako Banja Luka može da bude grad kulture i svjetlosti 2024. godine, kada ne da struju u parkiću gdje moramo da osvijetlimo sebe Davidovim svijećama i performansima", rekao je Patar koji je na klupama donio i tri dunje za Davida, Teodoru i Andreja. 

Članovi Grupe "Pravda za Davida" su nakon skupa u  zamračenom parkiću, prošetali Gospodskom ulicom do Trga Krajine gdje su podigli tri lampe iz parkića, koje svijetle za Davida Dragičevića.

I sutra na istom mjestu, u isto vrijeme i iz tame, crnila i mraka Banja Luke, pitamo policiju, tužilaštvo i odnarodjeni režim: Ko je ubio Davida?

Pravda za Davida...!

Ranije danas u Crnoj kući u Novom Sadu članovi Grupe "Pravde za Davida", predvodjeni Ozrenom Perduvom su javnost Srbije i Vojvodine upoznali sa ubistvom Davida Dragičevića u martu prošle godine i sa svim onim što se kasnije dešavalo do danas. Tragičnom sudbinom oca Davora, majke Suzane Radanović, drugom sahranom Davida u Beču, kao i okrutnim postupcima policije sa članovima Grupe "Pravda za Davida", ocem Davorom i majkom Suzanom.

 

VIDEO:

 

VIDEO:

 

Foto/Video: Slaven Dobrić

Izvor: Infomedia Balkan