-Pravda za Davida- 620.dan: Sofija - Nismo dobili pravdu za Davida, nastvaljamo proteste - Pribeov izvještaj je ništa (Video)

-Pravda za Davida- 620.dan: Sofija - Nismo dobili pravdu za Davida, nastvaljamo proteste - Pribeov izvještaj je ništa (Video)

"Nismo dobili pravdu za Davida i nastavljamo proteste, poručila je večeras sa Davidovog trga Sofija Grmuša, gledajući radove na metalnom kavezu koji od juče "krasi" mjesto na trgu gdje je nekada bilo "Davidovo srce".

"Crnilo i tišina, baš je crnilo i tišina. To je kavez. To je Banja Luka, kanditat za evropsku prestonicu kulture", govorila je Sofija ne vjerujući šta glada večeras na Davidovom trgu.

Policija je bila u blizini, samo tri policajca, ali nisu prilazili i upozoravali, kao prije nekoliko večeri.

"Pribeov izvještaj je glupost, ništa, ništa, sve ono što svi znamo. Rekao je Davor šta će biti od Pribeovog izvještaja, ništa, ništa i opet ništa", prokomentarisala je Sofija današnje objavljivanje izvještaja njemačkog pravnog ekspreta Rajharda Pribea.

"Pravda za Davida! Idemo do kraja!" poručila je Sofija sa Davidovog trga, pored kaveza na Trgu.

Nakon dvadesetak minuta boravka na Davidovom trgu, Sofija i "pravdaši" su se uputili do parkića kod Hrama, gdje je većina članova Grupe "Pravda za Davida" svako veče i daju podršku ocu Davoru i majci Suzani Radanović u borbi za pravdu za ubijenog sina.

Mirno i dostojanstveno "pravdaši" su i večeras po 620 put pitali policiju, tužilaštvo i odnarodjeni režim: "Ko je ubio Davida"?

"Dolazim u parkić pored Hrama sa "pravdašima", kao da ulazim u svoju kuću", rekao je jedan "pravdaš" u parkiću

Ozren Perduv je takođe ocijenio da je Pribeov izvještaj ništa. On je komentarisao kazne građanima koje su izrečene zbog nošenja Davidovih slika pred sudom u utorak i istakao da je to uradila neka pomračena i bolesna svijest,  ali da on ne zna ko bi to mogao biti.

Zorica Vasiljević je napisala:

"To mi je prva kazna u životu. Ako sam ja kriva što sam došla na dogadaj onda će morati da mi presude. Smeta im Davidova slika, žele da zaborave, e neće moći - i pratiće vas David dok ste živi. David je vječan. Da li možete pogledati svoju djecu u oči.... Svi vi koji proganjate časne i poštene ljude. Davide živiš kroz ove hrabre ljude koji te otimaju od zaborava i čuvaju najljepšu uspomenu na tebe".

"Lukaču piši nam svima prijave što smo nosili Davidovu sliku! Nije fer samo ljudima ispred suda", poručila je jedna "pravdašica" večeras ministru policije RS.

"Radojičić organizuje koncerte, a ubice slobodno šetaju po BL-u... Nisi zabrinut Radojičiću.!? Možda i tebi dodju na vrata", poručio je jedan "pravdaš" gradonačelniku Banja Luke.

"I sutra, prvo na Davidovom trgu sa Sofijom i "pravdašima", a potom u parkić sa svim članovima Grupe "Pravda za Davida" koji mogu doći. Nema predaje! Nema odustajanja! Idemo do kraja!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

Foto/Video: Sofija Grmuša/Slaven Dobrić

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks