-Pravda za Davida- 623.dan: -Pravdaši- večeras na Davidovom trgu promovišu svoj -Pokret pravde- Policije nije bilo (Video)

-Pravda za Davida- 623.dan: -Pravdaši- večeras na Davidovom trgu promovišu svoj -Pokret pravde- Policije nije bilo (Video)

I večeras su "pravdaši" predvodjeni liderom Ozrenom Perduvom, Sofijom, Slavenom i drugarima bili na Davidovom trgu gdje su promovisali i pričali o političkim pravcima djelovanja "Pokreta pravda".

Policije nije bilo, a "pravdaši" su se prisjećali skupa "Pravda za Davida" od prošle godine kada je na trgu na današnji dan bilo hiljade ljudi, koji su potom prošli i Gospodskom ulicom.

Oni su večeras govorili i "Davidovu molitvu" i Nikolinu pjesmu o Davidu. 

"Idemo do kraja , dok se ubice i nalogodavci ne pohapse, svi do jednoga", poručili su "pravdaši" sa Davidovog trga.

"Mi znamo svoj put! Pravda za Davida, za Dženana, za svu djecu koja su stradala!", poručila je Sofija.

Danas je osnovana i politička partija "Pokret pravde" i evo šta poručuje njen predsjednik Ozren Perduv:

"Iscrpljeni su svi metodi borbe da se dođe do pravde za Davida. Oni su nas izbacili s Trga Krajine, dvorišta hrama, ušća Crkvene u Vrbas i došlo je vrijeme da mi njih izbacimo iz njihovih fotelja i to se jedino može uraditi na politički način”.

Ozren je dodao da je opšti inters "Pokreta pravde" da svi budu jednaki pred zakonom. 

"Danas se kažnjavaju ljudi koji traže pravdu, a oni koji treba da odgovaraju su na slobodi", rekao je on.

Više možete vidjeti u video prilogu, gdje je i kompletna Ozrenova izjava.

Zatim su se "pravdaši" sa Ozrenom sa Davidovog trga uputili u parkić pored Hrama, kod veće grupe članova Grupe "Pravda za Davida" koji su se i večeras okupili po izuzetno hladnom vremenu da daju podršku ocu Davoru i majci Suzani u borbi za pravdu za zvjerski mučenog, pa potom ubijenog i bačenog na obali Crkvene, sina Davida.

Svi su bili mnogo raspoloženiji, nakon današnjeg dogadjaja i spoznaje da sada djeluju i politički, a ne samo kao i do sada Grupa "Pravda za Davida", koju je Lukačeva policija bjesomučno proganjala po Banja Luci od ušća Crkvene u Vrbas, do Davidovog trga i porte Hrama.

"Pravda za Davida, Pravda za Davida, Pravda za Davida...!", odjekivalo je večeras iz parkića pored Hrama.

"Pravdaši" nikada odlučniji i postojaniji da mirno i dostojanstveno, a od danas i politički traže pravdu za Davida, Dženana i svu djecu u BiH.

I večeras su pitali policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida"?

I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu na Trgu u parkiću pored Hrama, na svakom mjestu gdje se okupe tražiće pravdu, pravdu za Davida, za Dženana, i svu djecu u BiH.

"Ne odustajemo! Idemo do kraja! Nema predaje! Jer mi znamo svoj put!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

 

Foto/Video: Sofija Grmuša

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks