-Pravda za Davida- 625.dan: Policajac na Davidovom trgu -Ajte se vi razidjite fino, pusti to ko je gdje koga ubio- (Video)

-Pravda za Davida- 625.dan: Policajac na Davidovom trgu -Ajte se vi razidjite fino, pusti to ko je gdje koga ubio- (Video)

"Ajte se vi razidjite fino, pustite to ko je gdje koga ubio, ja sve znam dobro", rekao je jedan od nekoliko policajaca na Davidovom trgu pored "Zimske varoši" "pravdašima" koji su i večeras došli tu gdje su se nekada okupljale hiljade ljudi da bi dali podršku ocu Davoru i majci Suzani Radanović u borbi za istinu i pravdu za ubijenog sina.

Razgovor je potrajao i policajac je sve uradio, sem upotrebe sile, da "pravdaši" napuste Davidov trg i upute se ka parkiću pored Hrama.

Naravno, Sofija i drugari su ispunili svoju misiju za večeras. Bili su na Davidovom trgu izrazili miran i dostojenstven protest pun prkosa prema onima koji kriju Davidovo ubistvo svih ovih 625 dana.

A, u parkiću Ozren i Sofija su dijelili okupljenim "pravdašima" djelove žute trake, koji su oni potom lijepili na usne u znak protesta što nemaju pravo govora i slobode izražavanja i to danas u 21.vijeku u gradu koji se kandidovao za evropsku prestonicu kulture.

Čitavih pola sata, po veoma hladnom vremenu, "pravdaši" su šetali pored klupa u parkiću pored Hrama sa žutim trakama na usnama, koje su asocirale na mnogo toga ružnog ne samo vezano za Grupu "Pravda za Davida", nego i za čovječanstvo uopšte.

Bilo je večeras u parkiću mnogo simbolike, tuge i bola, a samo se jednom žutom trakom preko usana.

I večeras su pitali policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida"?

"Odgovora nema, a kako će ga biti kada su zajedno i nalogodavci i ubice i zaštitnici, policija, tužilaštvo i odnarodjena vlast.

Zato nema odustajanja i predaje, ne odustajemo, ne posustajemo, idemo do kraja!

I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

VIDEO:

 

 

Foto/Video: Sofija Grmuša

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks