-Pravda za Davida- 626.dan: -Pravdaši- na Davidovom trgu - Policija čuva krivi sat i klupe i ćuti (Video)

-Pravda za Davida- 626.dan: -Pravdaši- na Davidovom trgu - Policija čuva krivi sat i klupe i ćuti (Video)

Članovi Grupe "Pravda za Davida" i večeras su mirno i dostojanstveno bili na Davidovom trgu, ali i u parkiću pored Hrama gdje su još jednom demonstirirali odanost i podršku ocu Davoru i majci Suzani u borbi za pravdu za ubijenog sina Davida.

Na Davidovom trgu "pravdaši" su bili u blizini krivog sata i klupa i gledali nekoliko policajaca koji "čuvaju" sat i klupe ispod njega da se ne bi okupili "pravdaši".

Nije bilo opomena i sugestija policije "pravdašima" da se razidju i da ne traže istinu i pravdu oko toga ko je koga gdje ubio. Mora da su dobili kritike za sinošnje blamiranje, pred Sofijinom kamerom. 

Sofija i "pravdaši" su bili nekih pola sata na Davidovom trgu, tek da pokažu da oni mogu da budu podrška ocu Davoru i majci Suzani gdje oni to hoće u Banja Luci, pa i na Davidovom trgu pored policije i Radojičićeve "Zimske varoši".

Nakon Davidovog trga Sofija se sa "pravdašima" uputila Gospodskom ulicom ka parkiću gdje je bila glavnina članova Grupe "Pravda za Davida", medju kojima su bili i Ozren Perduv i drugi istaknuti članovi.

I večeras su pitali policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida"? 

Poručili su da ne odustaju, da se ne predaju i da idu do kraja u traženju pravde za Davida, kao i da se nalogodavci, ubice i njihovi zaštitnici smjeste iza brave i dobiju zaslužene kazne.

"I sutra na istom mjestu i na Davidovom trgu i u parkiću pored Hrama! Nema predaje! Idemo do kraja!

Pravda za Davida!"

Sutra u Osnovnom sudu u Banjaluci, sa početkom u 9 časova, počinje suđenje protiv Davidove majke, Suzane Radanović, pod optužbom da je 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine prekršila javni red i mir.

Ranije ročište po ovom predmetu, održano 14. oktobra je odgođeno, jer je odbrana tražila izuzeće Miloša Jocića, predstavnika nadležnog organa, odnosno MUP RS, zbog čega je sud tada morao prekinuti postupak.

Jocić je prema navodima advokata i više svjedoka učestvovao u incidentu s građanima, a tu činjenicu MUP RS je odbio.

Interesantno je i da je dokument kojim se odbija izuzeće Jocića, potpisao komandir Policijske stanice Centar Banja Luka, Vladan Šikuljak, čije ime se pojavljuje u vezi sa istragom ubistva Davida Dragičevića..

VIDEO:

VIDEO:

 

Foto/Video: Sofija Grmuša

Izvor: Infomedia Balkan/rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks