-Pravda za Davida- 633.dan: -Tuga i crnilo, a večeras i bez glasa - Ko je ubio Davida odnarodjena vlasti- (Video)

-Pravda za Davida- 633.dan: -Tuga i crnilo, a večeras i bez glasa - Ko je ubio Davida odnarodjena vlasti- (Video)

I večeras su članovi Grupe "Pravda za Davida" bili u parkiću pored Hrama u znak podrške ocu Davoru i majci Suzani Radanović u borbi za pravdu za ubijenog sina.

Mirno i dostojanstveno kao i svih predhodnih skupova oni su imali samo jedno pitanje za policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida"?

Poručili su i večeras da neće odustati dok ne istjeraju pravdu i dodju do dana kada će početi sudjenje za ubistvo njihovog mladog sugrađanina.

A, tada će se čuti zastrašujuća istina ko je sve naručio, oteo, mučio i ubio Davida, kao i ko ih je sve ovo vrijeme štitio od zatvora i zaslužene doživotne kazne zatvora.

"Do sada je ta policija, tužilaštvo i odnarodnjena vlast sudila ubijenom Davidu, njegovim roditeljima, časnim i hrabrim "pravdašima", ali zanimljivo nikako da počne sudjenje nalogodavcu Gazdi, ubicama, otmičarima, dželatima - mučiteljima i ubicama, kao i onima koji sakriše i uništiše dokaze i svim silnim zaštitnicima iz raskošnih palata, a nije pomogao ni njemački pravni ekspert gospodin Rajhard Pribe - pa ih samo pitamo "Gdje su Davidove gaće, zlikovci"?"

Večeras simbolično video prilog sa skupa nije imao glasa, ni tonskog zapisa, čudna neka simbolika do sada je bilo samo tuga i crnilo, a večeras i bez glasa - tupi muk. Nijemo su svi posmtrali grad - geto i trg.

"Ali i pored svega, nema odustajanja, idemo do kraja, nema predaje!

I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

 

Foto/Video: Ozren Perduv

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks