-Pravda za Davida- 640.dan: Ozren Perduv -Sramota je da Lukač bude ministar policije - Treba ga smijeniti- (Video)

-Pravda za Davida- 640.dan: Ozren Perduv -Sramota je da Lukač bude ministar policije - Treba ga smijeniti- (Video)

Još jedno, 640 okupljanje članova Grupe "Pravda za Davida", održano je večeras u parkiću pored Hrama, na kojem je tražena smjena ministra Dragana Lukača i njegovo hitno procesuiranje, na čemu se i ranije insistiralo.

"Jedan od naših prvih zahtjeva bio je, a i danas je – ostavka ministra policije Dragana Lukača i njegovo procesuranje", rekao je večeras lider Pokreta pravda Ozren Perduv novinarima.

On je ponovio da će "Pravda za Davida" i dalje tražiti smjenu ministra Lukača, jer smatraju da takav nasilnik ne može biti ministar policije, koja sa njim zajedno i po njegovoj naredbi nasrće na goloruku grupu nezaštićenih ljudi, koji traže samo istinu i pravdu, a koje on bjesomučno proganja više od godinu dana ne birajući sredstva i metode.

On je rekao da se na današnji dan obilježava tačno godinu dana od početka otvorene policijske represije prema porodici Dragičević, ali i ljudima koji su uz porodicu kao podrška, a to su članovi Grupe "Pravda za Davida".

Perduv je podsjetio šta se dešavalo tog 25. decembra 2018. godine kada je počela policijsko-tužilačka akcija protiv oca Davora, majke Suzane, koji su bili i uhapšeni tog dana, kao i Grupe „Pravda za Davida“ sa ciljem da se konačno stavi tačka na taj slučaj koji mjesecima potresa Banju Luku, ali i region.

"Uhapšeni su roditelji ubijenog Davida, majka Suzana i otac Davor, kao i nekoliko članova Grupe "Pravda za Davida", rekao je Ozren.

"Trg, na kom smo se okupljali mjesecima, blokirale su specijalne jedinice policije naoružane do zuba i sa fantomkama na glavama. 

Nasrnuli su na ljude koji su se zatekli na trgu i u nevjerici gledali šta se dešava pred njihovim očima. Ružna i tužna slika poslata je iz Banje Luke u svijet. 

Svjetski mediji pisali su o toj sramoti", rekao je on.

Perduv je istakao da i pored te i takve torture Grupa "Pravda za Davida" je nastavila da postoji i da se okuplja i protestvuje punih 640 dana.

On je rekao da slučaj ubistva Davida Dragičevića "tapka u mjestu", da ništa do sada nije uradjeno, kao i da se vrši opstrukcija od policije, tužilaštva, da se bilo šta uradi po tom pitanju.

"Pravdaši" su i večeras pitali policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida Dragičevića"?

Poručili su da neće odustati od protesta i podrške ocu Davoru i majci Suzani Radanović u borbi za pravdu za ubijenog sina.

I večeras se čula Davidova pjesma "Klinac u Getu".

"I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu! Nema predaje, nema odustajanja, idemo do kraja!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

VIDEO:

VIDEO:

 

Foto/Video: Edvin Kuč/rtvbn.com/6yka.com

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks