-Pravda za Davida- 652.dan: -Nema te liturgije koja ovoj vlasti može da opere grijehe Davidovog ubistva- (Video)

-Pravda za Davida- 652.dan: -Nema te liturgije koja ovoj vlasti može da opere grijehe Davidovog ubistva- (Video)

Ozren Perduv se večeras oglasio u lajvu iz parkića pored Hrama :

"Danas je Badnji dan u parkiću mi smo kao i svako veče tu. Prohladno je, zvone zvona Hrama hrista Spasitelja.

Imamo informaciju da je entiteski vrh u Hramu u onom istom Hramu gdje su ljudi, "pravdaši" u junu prošle godine otjerani. 

Nećemo se vraćati pod okrilje Hrama, dok su na vlasti oni koji su večeras u Hramu. Neće im pomoći liturgije, ni hiljadu liturgija da operu zlodjela koja su učinili ovom narodu.

Još jedna tužna slika iz Banja Luke, Fabrika laži (RTRS) je tu da snima i liturgija, a sa druge mi koji smo tu zbog mladog banjalučkog studenta Dvida Dragičevića.

Kako god, mi znamo svoje, a oni svoje, ovo ovdje je jedna ljudska "pravdaška" topla priča, a ovo preko puta je priča za sebe."

Više o tome šta je rekao Ozren Perduv možete čuti u video prilogu na kraju teksta, o nastavku suđenja  za ubistvo Dženana Memića, kao i sudskim procesima protiv roditelja Davida Dragičevića i članova Grupe "Pravde za Davida" , itd..."

"Jedina svetost u getu je mjesto gdje vi stojite zbog mučki ubijenog uzornog studenta Davida Dragičevića", bila je jedna poruka "pravdašima" koji stoje u parkiću.

"Svako nosi svoj krst, mi nosimo Davidov, a zločinci će ceo život nositi ovo breme na svojim ledjima i nevinu žrtvu", bila je jedna od poruka večeras.

"Pravda za Davida! Pravda za sve ubijene andjele čija ubistva su zataškana", poručio je jedan "pravdaš" iz parkića večeras.

"Ćaća je rekao svoje, advokati Ifet i Zora isto, i svi mi isto, a istina svaki dan izlazi na videlo."

Davidov otac Davor Dragičević se večeras obratio porukom koju prenosimo u cjelosti:

"U izveštaju g. Rajnhard-a Pribe-a (Reinhard Priebe) o pitanjima vladavine prava u Bosni i Hercegovini kojim je naše pravosudje dobilo negativnu ocjenu, izmedju ostalog, je navedeno:“ Zahtjevi gradjana za pravdu, koji su naglašeni u izveštaju, moraju se saslušati i ozbiljno razmotriti". Ponovo mediji "zaboravljaju" da su slučajevi Davida Dragičevića i Dženana Memića najveće afere bh pravosudja. Ali mi nikada zaboraviti nećemo. Pravda za Davida, pravda za Dženana. Idemo zajedno do kraja"!

"Pravdaši" su i večeras pitali policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida"?

"I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu, podrška ocu Davoru, majci Suzani Radanović, idemo do kraja, nema odustajanja, nema predaje!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

 

Foto/Video: Ozren Perduv

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks