-Pravda za Davida- 662.dan: -Istinu na vidjelo - Ko je ubio Davida Dragičevića-? (Video)

-Pravda za Davida- 662.dan: -Istinu na vidjelo - Ko je ubio Davida Dragičevića-? (Video)

"Istinu na vidjelo, ko je ubio Davida Dragičevića, ko se zadesio tamo. Uz Davidove roditelje do kraja", poruka je sa večerašnjeg skupa podrške "Pravda za Davida" iz parkića pored Hrama.

Mirni i dostojanstveni "pravdaši" su poručili da nema predaje i da idu do kraja uz oca Davora i majku Suzanu Radanović u borbi za pravdu za ubijenog sina.

Pitaju samo jedno i policiju i tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida Dragičevića"?

Svoj komentar je dao i otac Davor Dragičevića koji je napisao da su "Dalibor Vrećo i Želimir Lepir tužioci ubice Davida Dragičevića".

Otac Davor još dopisuje: "A, ubili dijete od 21-e godine i još uvjek rade u institucijama i šetaju sa svojim porodicama".

Davor takođe smatra da su "institucije i SPC otvoreno stale i dale podršku ubicama i zločincima".

A, jedan od "pravdaša" je poručio da će David dobiti pravdu, pa onda dalje sve dok i Dženan Memić i svako ubijeno dijete u BiH ne dobije pravdu.

"Sile mraka ćemo istjerati na vidjelo i Dodika Lukavca", poručio je on.

"I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu! Nema predaje, nema odustajanja, idemo do kraja! Dočekat ćemo pravdu za Davida!"

David Dragičević je mladić koji je nestao u Banjaluci 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću Crkvene u Vrbas.

U početku policija je tvrdila da se radi o zadesnoj smrti, da bi slučaj kasnije bio prekvalifikovan kao ubistvo. 

Zbog nezadovoljstva policijskom istragom, građani i grupa "Pravda za Davida" su se počeli okupljati od 26. marta 2018. godine sa zahtjevom da se sazna istina o stradanju mladića Davida Dragičevića.

"Pravda za Davida!"

VIDEO:

 

Foto/Video: Edvin Kuč

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks