-Pravda za Davida- 684.dan: Ozren Perduv - Sutra smo u Sarajevu na skupu -Pravda za Dženana-(Video)

-Pravda za Davida- 684.dan: Ozren Perduv - Sutra smo u Sarajevu na skupu -Pravda za Dženana-(Video)

Lider "Pokreta pravda" Ozren Perduv je sa večerašnjeg skupa "Pravda za Davida" u parkiću pored Hrama najavio da grupa "pravdaša" sutra  putuje u Sarajevo gdje će prisustvovati skupu "Pravda za Dženana", kao i da će se neko u ime "Pravde za Davida" obratiti prisutnima.

To je 19.skup "Pravda za Dženana" i Ozren je pozvao sve one koji su u mogućnosti da prisustvuju skupu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu da dođu sutra u 13.časova.

Ozren je podsjetio na današnje suđene "pravdašima" i rekao da je odgodjeno na neodređeno vrijeme, baš kao i predhodna tri sudska procesa protiv ljudi bliskih porodici Dragičevića i onih koji im ovih 684 dana daju podršku u borbi za pravdu za ubijenog sina Davida.

"Razlozi za odlaganje su isti kao i za predhodna suđenja, nema se uvida u video materijale, neke dostave poziva nisu urađene...Željeli su cirkus i dobili su cirkus. Mi idemo dalje "Pravda za Davida", rekao je Ozren večeras.

"Sudi se Davidovoj majci, sudi se Davidovom ocu, sudi se "pravdašima"... Zašto se ne sudi Kremenoviću i ostalim učesnicima u zločinu i onoj balavurdiji sa Trga koji su davali signale kidnaperima u noći kada je David sa Trga nestao", rekao je jedan od prisutnih. 

"Ubice i saučesnici moraju završiti iza rešetaka. U protivnom će i dalje ubijati. "Pravda za sve nas", dodao je drugi "pravdaš".

"Pravdaši" su i večeras imali samo jedno pitanje policiji, tužilaštvu i odnarođenoj vlasti: "Ko je ubio Davida Dragičevića"?

"I sutra na istom mjestu i isto vrijeme! Nema odustajanja, nema predaje! Idemo do kraja!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

 

Foto/Video: Edvin Kuč

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks