-Pravda za Davida- 688.dan: Ozren Perduv -Transver blama, saginjem pogled, kada čujem šta oni govore u sudnici- (Video)

-Pravda za Davida- 688.dan: Ozren Perduv -Transver blama, saginjem pogled, kada čujem šta oni govore u sudnici- (Video)

I večeras je održan skup "Pravda za Davida" na kojem je po 688 puta data podrška ocu Davoru i majci Suzani Radanović u borbi za pravdu za ubijenog sina.

"Pravdaši" su i večeras poručili da neće odustati dok se ne izbore za pravdu za nevino ubijenog sugrađanina Davida Dragičevića.

Imali su samo jedno pitanje za policiju, tužilaštvo i odnarođenu vlast: "Ko je ubio Davida Dragičevića"?

Ostatak večeri "pravdaši" su proveli prepričavajući početak suđenja lideru "Pokrata Pravda" Ozrenu Perduvu koje je trajalo šest sati.

Ozren je optužen da je uzvikivao na javnom mjestu dvije riječi: Pravda i David.

Petar Blažić je danas zapisao:

"Slučaj DAVID trebao je već odavno da bude okončan. Ali nije, jer u ovoj napaćenoj i opljačkanoj ZEMLJI ne postoji pravna DRŽAVA - već privatne državice, proizašle iz stranačkih, kumovskih, jaranskih veza... Najbolje ovdašnje "mudrolije", dfinisao je gorostasni DOSTOJEVSKI! Citiram. "Glupost je univerzalna pojava. Apsolutno stojim iza tvrdnje da je glup čovjek ujedno i gramziv, prostački lukav i jedan od najopasnijih neprijatelja, jer ne postoji u logici inteleligentnog bića ta vrsta niskosti kojom bi se borio protiv glupaka. A glupih i gramzivih ima puno. Oni vladaju jako dugo."

Upravo današnje suđenje časnom, obrazovanom, lijepo vaspitanom mladiću OZRENU PERDUVU, potvrđuje kolika je moć Glupaka - razularenih kabadahija, koji imaju namjeru da VLADAJU do KRAJA...Stvorili su sve pretpostavke za to. Uništili su KULTURU, kritičku misao... Umjesto toga stvorili su svoje " kulturne" PODANIKE, koji tancaju kako oni NAMIGNU. A tu su i KVAZI profesori koji vuku POTEZE, koji odgovaraju njihovim STRATEZIMA. NARODE gdje si"!?

Jedan od "pravdaša" je takođe napisao:

Danas je bio pravi okršaj na sudu, doveli su svoje svjedoke, sve murija i samo su čuli povike "Pravda" i "pravda za Davida", trubače i muzikante Rome nisu, kao ni maturante koji su bili takođe u porti hrama, opet su došli bez dokaza, a mi se sjećamo da su nas snimali tu veče, kako oni mogu da znaju ko je viknuo među par stotina ljudi PRAVDA, ali mi smo narušavali red, mir i sigurnost maturanata i ostalih prisutnih građana BL.

Ne mogu mirno spavati svi koji su bili u eskadronu smrti, koji su ubili našeg Đakca, veoma ih uznemirava povik PRAVDA!

Novinar kojeg su pokušali ubiti zlikovci Vladimir Kovačević je na svom portalu Gerila napravio takođe zapis o današnjem suđenju:

"Danas je u banjalučkom Osnovnom sudu održano suđenje Ozrenu Perduvu zbog navodnog narušavanja javnog reda i mira i uznemiravanja građana 22. maja prošle godine. Perduv je tada od strane Policijske uprave Banjaluka dobio prekršajni nalog zajedno sa još stotinjak građana i svi su tražili sudsko odlučivanje. Perduv i ostali se prekršajnim nalogom terete da su uzvikujući “Pravda” uznemirili građane Banjaluke. Danas je saslušanje trajalo šest časova a u svojstvu svjedoka su saslušana i četiri policijska službenika. Policajci su pred sudom tvrdili da su subjektivno procijenili da su pojedini građani uznemireni jer su ih pitali šta se dešava u porti hrama.

“Sudilo se, pazite šest časova traje saslušanje, zbog navodnog mog uzvika pravda u porti hrama Hrista spasitelja pod sumnjom da sam uzvikom pravda ugrozio javni red i mir i izazvao uznemirenost građana.”-rekao je Ozren Perduv nakon suđenja.

Saslušan je i jedan svjedok odbrane. Perduv tvrdi da je čitav proces sulud, da je na djelu nastavak represivnih metoda i diskriminacije.

“Postavlja se pitanje koliko će ovo sve da košta i ko će da snosi troškove. Po svemu sudeći sve će pasti na teret budžetskih sredstava. Ko će ovo sve da plati, policija je sve ovo uradila i sve će da plaća ne policija već građani.”- rekao je Perduv nakon suđenja.

Saslušanja po istoj stvari nastaviće se i u narednih nekoliko mjeseci jer je policija zbog navodnog kršenja javnog reda i mira napisala stotinjak prekršajnih naloga. Perduv napominje da ih policija nije opominjala da krše javni red i mir niti ih je upozorila da će dobiti prekršajne naloge već da su oni samo stizali na adrese građana."

A, u video prilogu od 13 minuta i 20 sekunda poslušajte Ozrena Perduva o današnjim mučnim scenama u sudnici i kako on reče "transveru blama":

VIDEO:

 

Foto/Video: Edvin Kuč
Izvor: Infomedia Balkan/gerila.info

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks