-Pravda za Davida- 704.dan: Ozren policiji -Kako siju, tako će i da žanju- (Video)

-Pravda za Davida- 704.dan: Ozren  policiji -Kako siju, tako će i da žanju- (Video)

I večeras je održan skup "Pravda za Davida" u parkiću pored Hrama, na kome su "pravdaši" razgovarali o sudskim procesima koji se vodi u Osnovnom sudu u Banja Luci, a dnevno  imaju i po tri suđenja.

"Pravdaši" su i večeras pitali policiju, tužilaštvo i odnarođeni režim: "Ko je ubio Davida Dragičevića".

Lider "Pokreta Pravda" Ozren Perduv je napravio grafikon koliko je policajaca podnijelo krivičnih prijava protiv mirnih i dostojanstvenih građana na skupovima "Pravda za Davida" dok su bili u porti Hrama.

Ozren je poručio policiji da - "Kako siju, tako će i da žanju. Protiv nekih od navedenih su već podnijete krivične prijave zbog progona i diskriminacije građana Banjaluke. Biće ih još".

Jedan od "pravdaša" je komentarisao imena policajaca i koliko su koji podnijeli prijava zbog izgovorene riječi "PRAVDA"

"Vidi Stevana što se zadao. Dvanaest neosnovanih prijava je gospodin napisao. Legendo, možda te Lukač tapše po ramenu zbog toga ali ćeš biti tužen od strane naroda, a šef će ti vjerovatno u zatvor kad padne vlast. Dje ćeš ti jado? Obilježen do kraja života, jer je pisao prijave zbog uzvika -pravda- . Umro bi od sramote da radim kao policajac i da ljudima pišem prijave zbog uzvika pravda", napisao je jedan od -pravdaša-".

Šesta oslobađajuća presuda. Ovaj put za našeg Željko Ćurković. Stop policijskoj represiji i diskriminaciji!

Osnovni sud u Banjaluci je donio šestu oslobađajuću presudu po prekršajnoj prijavi banjalučke policije za kršenje javnog reda i mira. Prekršajna prijava se odnosi na maj prošle godine a u njoj se građani koji su tražili sudsko odlučivanje terete za kršenje javnog reda i mira uzvicima “Pravda” i “Pravda za Davida” u porti hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Osnovni sud je danas odgovornosti iz prekršajne prijave oslobodio Željka Ćurkovića. Ranije je isti sud donio pet oslobađajućih presuda. Zanimljivo je da su policajci koji su svjedočili tvrdili kako su cijenili da dolazi do kršenja javnog reda i mira i ugrožavanja drugih građana na osnovu subjektivnog osjećaja. Suđenja se nastavljaju i narednih dana.

VIDEO:


Foto/Video: Ozren Perduv/Sofija Grmuša

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks