Predstavnici Srbije zablistali na svečanom otvaranju -Evrosonga- u Lisabonu

Predstavnici Srbije zablistali na svečanom otvaranju -Evrosonga- u Lisabonu

U nedelju, 6. maja, svečano je otvorena ovogodišnja „Pesma Evrovizije“, a ceremoniji otvaranja prethodio je defile plavim tepihom koji je ispratilo nekoliko stotina akreditovanih novinara. Naši predstavnici, „Sanja Ilić i Balkanika“, davali su intervjue i fotografisali se sa obožavaocima više od tri sata, čime su još jednom opravdali titulu najpozitivnije i najinteresantnije grupe u Lisabonu.

U unikatnim odevnim komadima srpskih dizajnera, naši predstavnici su pokazali svu lepotu i talenat koji donose na ovaj „Evrosong“.

Uz neizbežno izvođenje pesme Nova deca uživo, njenih portugalskih i engleskih verzija, kao i tradicionalnih pesama iz naših krajeva, grupa je pokupila svu pažnju novinara koji su pratili dršavanja na plavom tepihu, a posebno je osvojila ekipu Portugalske nacionalne televizije koja je Sanju Ilića i Balkaniku intervjuisala u direktnom prenosu svečane ceremonije otvaranja.


Defile predstavnika i učesnika „Evrosonga“ upriličen je na obali reke Težo, u blizini fascinantnog muzejskog kompleksa „MAAT“ koji se nalazi u lisabonskom kvartu Belem.

Zanimljivo je da je ovaj svečani čin u holivudskom stilu održan na „plavom tepihu“ umesto na crvenom, budući da „boje mora i vode“ dominiraju vizuelnim identitetom „Pesme Evrovizije“.

Nakon defilea delegacija, usledio je i čin prijema i svečanog otvaranja, i to u Muzeju električne energije koji se nalazi nadomak muzejskog kompleksa „MAAT.“

Već sutra biće održano prvo polufinalno veče „Evrosonga“ u Areni „Altis“, a naši predstavnici „Sanja Ilić i Balkanika“ nastupiće druge polufinalne večeri, 10. maja, kao treća zemlja po redu.

Pravo da glasaju za našeg predstavnika imaju zemlje koje su istoj polufinalnoj večeri kada i Srbija, kao i gledaoci iz Francuske, Nemačke i Italije.


Izvor: RTS