Preminuo pevač Dejvid Kesidi

Preminuo pevač Dejvid Kesidi

Slavni američki pevač i glumac Dejvid Kesidi preminuo je nakon što je pre nekoliko dana hitno hospitalizovan, jer su počeli da mu otkazuju bubrezi i jetra. Imao je 67 godina.

„U ime porodice Kesidi, sa velikom tugom javljamo da je preminuo naš otac, ujak i brat Dejvid Kesidi. Umro je okružen onima koje je voleo, sa radošću u srcu i bez boli, koja ga je toliko dugo mučila. Hvala vam na podršci koju ste mu pružali ovih godina“, stoji u saopštenju njegove predstavnice za javnost Džo En Gefen.

Kesidi se proslavio 70-ih glumeći u seriji Porodica Partridž, nakon čega je nastavio da sa pevačkom karijerom. Bio je nominovan nekoliko puta za Gremi, a prodao je 30 miliona nosača zvuka širom sveta.

Na londonskom koncertu 1974. godine stotine ljudi je povređeno u stampedu koji je izbio, a jedna devojka je od povreda preminula nekoliko dana kasnije. Tragedija je izuzetno teško pala Kesidiju, koji je rekao da će ga smrt obožavateljke proganjati do kraja života.

Nakon što je nekoliko puta uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju, 2014. javno je priznao da ima problema s alkoholom.


Izvor: RTS