Prijetio ljekarima: Incident u Kliničkom centru, priveden sin Sinana Sakića

Prijetio ljekarima: Incident u Kliničkom centru, priveden sin Sinana Sakića

Nakon skandaloznog incidenta koji se danas dogodio u Kliničkom centru Srbije kada je Ernest Sakić, sin Sinana Sakića, napravio haos u ovoj medicinskoj ustanovi priče porodice pjevača koji čeka na transplantaciju jetre i zaposlenih u bolnici se ne poklapaju.

Dok porodica Sinana Sakića tvrdi da su doktori nesavesnim liječenjem pjevača doveli u loše stanje, u KCS tvrde da su se Saklići ponašali bahato i da su kršili brojna pravila bolnice.

Sinan Sakić trenutno se nalazi na internom A odjeljenju, gdje čeka transplantaciju jetre, a njegovi sinovi su danas došli da ga posjete. Međutim, tada je došlo do incidenta kada su Ernest i njegov brat upali unutra i htjeli da ga vode iz bolnice na snimanje.

Sakićev drugi sin, Alen, kaže da je sukob zapravo nastao jer su doktori ove bolnice "doveli Sinana u loše stanje".

- Tvrdili su da mogu da urade transplantaciju jetre ovdje, a to ustvari nijesu mogli i on je sada bukvalno na samrti. Kada je Ernest vidio šta su uradili htio je da izvede oca iz bolnice i tada je nastao haos jer je osoblje pokušalo da ga zaustavi - tvrdi za "Blic" Alen Sakić.

On napominje da pjevač već 18 dana u bolnici čeka da li će mu biti urađena transplantacija jetre.

- Time su ga doveli u toliko loše stanje. Sada je toliko loše i u konfuznom stanju, maloprije kada se probudio pitao me je: "Gdje se nalazim?" Mi smo htjeli da ga vodimo na transplajtaciju u Italiju ili Tursku, ali nam je doktor rekao da transplantacija može da bude urađena u Kliničkom centru, a onda nam je tek juče rekao da oni to ne mogu da urade - kaže Alen i dodaje da porodica Sakić sada čeka odobrenje bolnice da pjevača prebace u privatnu kliniku, a potom u bolnicu u inostranstvu.

Iako su se u pojedinim medijima pojavila informacija da je osoblje bolnice Ernesta vezalo za radijator dok su čekali policiju da dođe, njegov brat kaže da ne zna da li se to dogodilo.

- Moj brat je uhapšen zbog ometanja lica u vršenju dužnosti. Ne mogu da tvrdim da li su ga vezali za radijator, ali kada sam se popeo u bolnicu vidio sam da na rukama iza leđa ima lisice. Sinan srećom, nije vidio šta se događalo jer se sve dogodilo u hodniku bolnice - kaže on.

U Kliničkom centru Srbije za "Blic" nezvanično kažu da nije tačno da je porodici branjeno da Sinana Sakića premjeste u drugu bolnicu, kao i da je za to potreban samo potpis nekoga od članova uže porodice.

U KCS dodaju i da porodica Sinana Sakića nije poštovala kućni red bolnice i da su često pravili probleme.

- U posjetu su mu dolazili kada god su htjeli, i danju i noću, a kada im je skrenuta pažnja da to nije dozvoljeno iznervirali su se i izvrijeđali ljekare i medicinske sestre - kaže izvor "Blica".


Izvor: Blic