Prikupljamo potpise za nezavisnu Srpsku

Prikupljamo potpise za nezavisnu Srpsku

Udruženje građana "Istočna alternativa" pokreće akciju prikupljanja potpisa građana širom Republike Srpske kojom se traži izdvajanje Srpske iz BiH i proglašenje njene nezavisnosti.

Predsjednik "Istočne alternative" Vojin Pavlović za Insajder.in kaže da će potpisivanje navedene peticije trajati 100 dana te da će štandovi na kojima će građani moći da pruže podršku inicijativi za nezavisnost RS biti postavljeni u svim većim mjestima i gradovima širom Srpske.

- Planirano je da peticija s potpisima građana koji žele izdvajanje Republike Srpske iz neprirodne tvorevine zvane BiH odmah poslije 1. maja bude dostavljena Narodnoj skupštini RS. Takođe planiramo da potpisanu peticiju pošaljemo i Skupštini Srbije. Uopšte ne sumnjam da će broj prikupljenih potpisa biti ogroman. Svjesni smo da je proglašenje nezavisnosti ozbiljan i težak posao, da to neće ići ni brzo ni jednostavno, ali smo spremni na žrtvu. Za tako nešto tražićemo i širu međunarodnu podršku, a na prijetnje sa Zapada ne treba da se osvrćemo - kaže Pavlović.

On dodaje i to da bi izdvajanje RS iz BiH, kako kaže, odgovaralo i "svim razumnim Bošnjacima" koji bi, prema njegovim riječima, na taj način konačno mogli da formiraju svoju državu na prostoru sadašnje Federacije BiH.


Izvor: Insajder.in