Probili i dno dna: Vlada -Batagon- -Alumina- Stigla uplatnica Viškoviću, ali nema 43 miliona KM za -Birač-

Probili i dno dna: Vlada -Batagon- -Alumina- Stigla uplatnica Viškoviću, ali nema 43 miliona KM za -Birač-

Izvod iz švajcarske banke o uplati Batagona za potraživanja Fabrike glinice stigao u Vladu Republike Srpske, a novca nema.  

Švajcarska kompanija „Batagon“ uplatila je 43 miliona KM za potraživanja u Fabrici glinice „Birač“ u stečaju, koja je kupila od Republike Srpske, potvrdio je premijer RS Radovan Višković, navodeći da je stigla uplatnica, ali novca nema. 

„Novac još nije legao na račun, ali je Vlada RS dobila izvode iz švajcarskih banaka da je uplaćen“, rekao je juče Višković.

Kako BN TV saznaje od novca nema ništa, jer su iz Batagona munjevitom brzinom povukli novac koji su uplatili, jer im je istog trenutka stiglo i sudsko rješenje Osnovnog suda u Zvorniku kojim je Fabrika glinice “Birač” obavezana da “Pavgordu” plati više od 122 miliona KM, a da se izvršenje ovog potraživanja sprovodi preuzimanjem “Alumine”.

Za povlačenje novca iz švajcarske banke vlasnicima Batagona na ruku su išli i uskršnji praznici, pa je tako, kako tvrdi naš izvor, Vladi RS stigao samo izvod iz švajcarske banke ,ali ne i 43 miliona KM, koliko su koštala vladina potraživanja u toj fabrici.

Zanimljivo je da se u isto vrijeme dešavala uplata novca iz "Batagona" i donošenje sudskog rješenja o obavezama Fabrike glinice u stečaju prema Pavgordu.

Očito novoj zavrzlami Vlada -Batagon - Alumina nema kraja, a ko i zbog čega stoji iza ovih zakulisnih radnji ostaje da se vidi.

 

Izvor: BN TV