Pronađena tijela dvije osobe u hotelu u Sarajevu, specijalna policija na terenu

Pronađena tijela dvije osobe u hotelu u Sarajevu, specijalna policija na terenu

Sarajevski istražitelji polako sklapaju kockice zločina koji je jutros otkriven u hotelu "Alem" na Vracama. Kako saznajemo, završen je uviđaj, a ubijena je recepcionerka hotela. Nju je ubio američki državljanin porijeklom iz BiH, s kojim je bila u vezi. Muškarac je, navodno, i odsjeo u tom hotelu. Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, 60-godišnji Husein Mutapčić, koji nema prijavljeno prebivalište u našoj državi, ubio je uposlenicu hotela Dinku, koja je poprilično mlađa od njega. 

Istražitelji utvrđuju motiv, a za sada smatraju da se radi o ljubomori. 

Uviđajna ekipa, naime, već je sačinila skicu lica mjesta, a, prema nezvaničnim informacijama od izvora bliskog istrazi, muškarac i žena pronađeni su mrtvi pored šanka u donjem dijelu hotela.

Informaciju Operativnom dežurstvu MUP-a Kantona Sarajevo dojavile su kolege iz Federalne uprave policije, a odmah su na lice mjesta upućeni istražitelji za krvne i seksualne delikte. 

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure, koje su izuzete i bit će poslane na vještačenje. 

Istražitelji rade na identifikaciji muškarca i žene te se utvrđuje jesu li bili gosti hotela ili se radi o uposlenicima.

Kako nezvanično doznajemo, slučaj je otkriven kada su pripadnici FUP-a krenuli na doručak u obližnji restoran, a na putu ih je presrela spremačica iz hotela, koja im je kazala da u lobiju ima mrtvih te da se radi o ubistvu, nakon čega su pozvali pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo. 

Izvor: avaz.ba

ZLOČIN U SARAJEVSKOM HOTELU -ALEM-

Završen je policijski uviđaj u hotelu “Alem” gdje se jutros dogodilo ubistvo i samoubistvo.

Kako Klix nezvanično saznaje stradala je recepcionarka hotela i gost, porijeklom iz BiH sa mjestom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama koji su navodno bili u vezi.

Prema riječima portparola Tužilaštva KS Azre Bavčić naređena je obdukcija oba tijela, a smrtonosne povrede su nanesene vatrenim oružjem.

Daljnjom istragom trebali bi biti utvrđeni detalje odnosno okolnosti pod kojim se dogodio krvavi čin.

Na terenu su tokom cijelog dana bili inspektori, dva tužioca te službenici MUP KS i Federalne uprave policije. Pored uviđaja završen je i pretres hotelskih prostorija.

 

Foto naslovna: klix.ba
Izvor: klix.ba