Proslava preuzimanja kontrole vazdušnog prostora BiH plaćena 300 hiljada KM

Proslava preuzimanja kontrole vazdušnog prostora BiH plaćena 300 hiljada KM

Grandiozna proslava preuzimanja kontrole vazdušnog prostora BiH organizirana u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru 6. decembra koštala je skoro 300 hiljada KM.

Tokom večeri kad je BiH preuzela kontrolu nad sopstvenim nebom najviše zvanice iz političkog i društvenog života zemlje su, osim u gastronomskim delicijama i vatrometu, mogle uživati i u nastupu, između ostalih, Halida Bešlića, Nine Badrić, Aleksandre Radović i Ane Rucner, a program je vodio popularni Tarik Filipović.

Na upit Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA) koliko je koštala svečanost u prestižnom prostoru ljetnikovca Radobolja, dobili smo odgovor da je za organizaciju eventa Faze II BHANSA-e u Mostaru proveden postupak javne nabavke pozivom tri ponuđača.

Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosila je 300 hiljada KM, a najpovoljniji ponuđač bio je D.D. Marketing d.o.o. Mostar s ponudom od 299.350 KM.

Zanimljivo je da je u pozivu za dostavu ponuda BHANSA precizirala kakve izvođače traži, tako između ostalog stoji da su za muzičko-scenski program tražena dva izvođača pop muzike s najmanje pet izdatih studijskih albuma i/ili kompilacija; najmanje pet osvojenih nagrada na prestižnim muzičkim dodjelama u BiH i regiji te završenom muzičkom akademijom (akademijom umjetnosti) ili rasprodatim koncertom na lokaciji koja može primiti minimalno 20 hiljada ljudi.

Tražena je i usluga angažovanja jednog izvođača narodne muzike s najmanje deset izdatih studijskih albuma koji ima minimalno 30 godina scenskog iskustva te rasprodat koncert na lokaciji koja može primiti minimalno 30 hiljada ljudi.

BHANSA je u ovom postupku tražila i usluge angažovanja izvođača koji svira instrument violončelo, ima minimalno 15 godina scenskog iskustva te završen odsjek za violončeno na nekoj muzičkoj akademiji.

Izvor: klix.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks