Proslavljeni rukometaš lomio sve po porodilištu i napao medicinsko osoblje!

Proslavljeni rukometaš lomio sve po porodilištu i napao medicinsko osoblje!

Preksinoć se u porodilištu u Višegradskoj odigrala velika drama. Proslavljeni rukometni reprezentativac uleteo je u bolnicu i krenuo da galami, vređa i lomi oko sebe, pošto mu se verenica prevremeno porodila u 22. nedelji trudnoće. Beba je rođena živa i teška samo 600 grama.

Verenica srpskog reprezentativca prebačena je iz jedne beogradske bolnice u GAK, u Višegradskoj, u petak, i to zbog stanja koje prethodi pobačaju. Primila je terapiju i ostala da leži u bolnici.

Filmski scenario počeo je u nedelju veče, drama je krenula pola sata pre ponoći. Obzirom da su je dežurni doktori pregledali, konstatovano je da je prevremeni porođaj krenuo. Brzo je prebačena sa odeljenja u porodilište, a nekoliko trenutaka kasnije, pojavio se njen verenik i incident je počeo.

O dešavanjima najbolje je ilustrovala dr Aleksandra Matejević Rajić, koja je te noći bila dežurni ginekolog u porodilištu.

- S obzirom na to da se glavna ulazna vrata zaključavaju u 22 sata, on je pokušao da ih razvali, ali kako se radi se o automatskim vratima, to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i razvaljivao ih. S obzirom na to da nije uspeo u tome, pronašao je sporedni ulaz i sa još dve žene ušao u bolnicu. Prvo je otišao na odeljenje, gde mu je ležala verenica. Tamo je urlao, šutirao vrata, budio žene koje su spavale. Sigurno mu je neko rekao da mu devojka nije tu i on se brzo popeo na treći sprat. Ušao je u prostorije u kojima civili ne smeju da budu. Čim je kročio na odeljenje, počeo je da se dere na nas. Urlao je da smo mu ubili dete, nazivajući nas pogrdnim imenima. Šutirao je sve što mu se nalazilo na putu - u suzama i evidentno uzrujana priseća se dr Matejević-Rajić.

Reči su same nadolazile:

- On je veliki i krupan čovek, a mi smo svi za njega minijature. Pri tome, u nedelju su sve same žene bile dežurne. U jednom trenutku krenuo je na koleginicu, koja je u rukama imala nekakvu šipku i njome se branila. Ja sam mu u tom trenutku nešto govorila, da treba da izađe odatle, da nas ostavi na miru, ali više se ni ne sećam šta sam mu sve pričala. Na kraju su ga te dve devojke, koje su bile s njim, smirile i odvukle napolje - istakla je dr Matejević Rajić.

Nevolje ni tada nisu prestajale...

- Već oko dva sata posle ponoći, počela je da se skuplja grupa ljudi, njih oko 10, 15, ispred ulaza u Višegradsku. Mi smo sve to gledali sa prozora i nikom nije bilo prijatno. Plašili smo se da ne nagrnu svi u zgradu i da nas ne povrede. U međuvremenu nas je trglo i zvono na interfonu. Videli smo da ispred stoje dva muškarca i dve žene. Radnik obezbeđenja im je rekao da može samo jedna osoba da uđe - prisetila se doktorka Rajić.

U bolnicu je puštena sestra žene koja se prevremeno porodila, koja je inače poznata pevačica, i kojoj je sve objašnjeno, posle toga su rukometaš i njegovi prijatelji otišli.

Prema informacijama do kojih je došla Infomedia Balkan riječ je o proslavljenom rukometnom reprezentativcu Nedeljku Jovanoviću.

 

Foto naslovna: MN Press
Izvor: Srbija Danas/Kurir/b92.net