Radila gumica - Nenad Nešić obrisao Marka Pavića u Sudu

Radila gumica - Nenad Nešić obrisao Marka Pavića u Sudu

Nenad Nešić, potpredsjednik DNS-a, dostavio je Sudu neopozivu ostavku Marka Pavića na poziciju predsjednika stranke i zatražio da se briše kao lice ovlašteno za zastupanje partije.

Sud će, bez dileme, usvojiti Nešićev zahtjev, jer je Pavić 24.12.2019. podnio neopozivu ostavku zbog, kako je naveo, zdravstvenih razloga.

Ostavku je tada podnio i Dragutin Rodić, generalni sekretar stranke, koji je nedavno izabran za predsjednika Gradskog odbora DNS-a Banjaluka.

Uz zahtjev za brisanje Pavića kao ovlaštenog lica, Nešić je podnio i zahtjev za upis novog Statuta, usvojenog na Skupštini stranke 2017. godine. Taj dokument nije predan Sudu u zakonskom roku, ali, bez obzira na to, on će biti prihvaćen nakon brisanja Pavića kao ovlaštenog lica.

Nešićev postupak nije iznenađujući, jer želi da osigura za sebe predsjedničku poziciju i, očito je, da se plaši da bi Pavić mogao da se predomisli u vezi sa ostankom na čelu partije, iako je to bilo malo realno, pošto je ostavka neopoziva. 

Međutim, Pavić je držao sve konce u svojim rukama i nakon ostavke, jer nije bilo ovlaštenog lica koje bi zastupalo DNS.

Nakon brisanja Pavića i upisa novog Statuta, konačno će novopečeno rukovodstvo DNS-a moći da nosi prefiks v.d., umjesto samozvani.

Brisanje Pavića, takođe, svjedoči da mu Nešić ne vjeruje, da želi da ga potpuno eliminiše i spriječi da dalje rukovodi strankom iz sjene, da kadrira u partiji, što je Pavić i činio protekla dva mjeseca.

Pavić je podnio ostavku nakon što je Zoran Tegeltija prihvatio Mlađena Božovića kao kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice, koji je bio Nešićev prijedlog.

Prijedlog DNS-a bio je Lažni Italijan Draško Aćimović; Interesantno je da je na sjednici Predsjedništva stranke i Nešić glasao za Aćimovića (09.12.2019.), da bi se dan kasnije (10.12.2019.) predomislio i predložio Lažnog Crnogorca i nasilnika Božovića, koji je punac njegovog brata.

Božović još uvijek nije imenovan na ministarsku poziciju

Pavićevu ostavku ubrzala je i poruka Milorada Dodika koji ga je nazvao i rekao mu: "Vrijeme je da se malo odmoriš", što je dugogodišnji lider DNS-a shvatio kao prijetnju i odmah uzmakao.

Dodik je, preko Nešića, potpuno demolirao Pavića, a tu nije kraj dešavanjima u toj stranci, jer lider SNSD-a ima "na nišanu" još nekoliko visokih funkcionera te stranke; Nešićev zadatak je i da njih udalji iz partije.

Nakon što Nešić bude upisan kao ovlašteno lice DNS-a, ta stranka će na čelu imati individuu protiv koje su podnešene dvije krivične prijave; Jednu je, oktobra 2018., podnijela PU Istočno Sarajevo i Nešić se tereti za štetu od 155.000 KM, dok je drugu podnijela Kancelarija za razmatranje žalbi BiH (21.01.2020.), zbog toga što je Nešić, kao v.d. direktor JP “Putevi RS” nanio štetu toj firmi od najmanje dvanaest miliona KM, te što nije postupio po nalozima Komisije i Suda BiH. 

Protiv Nešića duže od godinu dana postoji zadokumentovana krivična prijava o iznudama od putarskih firmi koje je, preko svog preduzeća “Legend”, prisiljavao da kupe so, maziva… po paprenim cijenama, ali ona je skrivena u ladici Milosava Savkovića, načelnika Uprave za organizovani kriminal.

Savković i Dragan Lukač, takozvani ministar unutrašnjih poslova RS, ne šalju tu krivičnu u Tužilaštvo i na taj način svjesno ometaju provođenje istrage i čine krivično djelo. Ništa novo kada je tzv. MUP RS u pitanju; Kriminalno djelovanje te nazovi institucije poodavno je postalo pravilo, sa sve manje izuzetaka, kao i zaštita zločinaca svih kalibara, među kojima je i Nešić. (nastaviće se)
 
Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks