Raskrinkani čuvari - Robijašima 10 godina unosili drogu u zatvor - Među uhapšenim i pomoćnik direktora KPZ Foča

Raskrinkani čuvari - Robijašima 10 godina unosili drogu u zatvor - Među uhapšenim i pomoćnik direktora KPZ Foča

Uhapšeni u policijskoj akciji “Maglić” osumnjičeni su da su čak deset godina zatvorenicima u Foči i Trebinju za novac obećavali određene pogodnosti, ali i krijumčarili im stvari u zatvor, potvrđeno je za Srpskainfo.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su uhapšeni čuvari, zamjenik direktora KPZ Foča Sreten Matović i druge osobe.

– Uhapšeni su sumnjiče da su zatvorenicima uzimali novac uz obećanja da će im pomoći da se protiv njih pokrenu novi postupci u kojima bi im bile smanjene kazne. Osim toga, zatvorenicima su obećavali da će ih prebaciti u druge zatvore gdje će im biti lakše služenje kazne, uz zamjenu za novac – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Izvor uključen u istragu nam je potvrdio da su im oni za pare unosili telefone, određene predmete, ali i drogu. Nezvanično saznajemo da je ukupno oduzeto oko 40.000 maraka koje potiču iz krivičnih djela.

Portparol MUP RS Mirna Miljanović je rekla da je u ovoj akciji obavljeno 28 pretresa na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja.

– U dosadašnjim aktivnostima pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje krivičnih djela, veća količina novca, oružje, municiju, minsko-eksploizvna sredstva i druga sredstva – istakla je Miljanovićeva.

Među uhapšenim i pomoćnik direktora KPZ Foča

- Dvanaest osoba je uhapšeno u okviru operativne akcije kodnog naziva "Maglić", a među njima je i pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Foča Sreten Matović, saznaje Srna.

U okviru ove akcije, koja je počela jutros, vršeni su pretresi na 28 lokacija na području Republike Srpske, a uhapšene su osobe za koje su postojali osnovi sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da se pretresi vrše na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, te u kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

"U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima", navedeno je u saopštenju.

Apkciju provode pripadnici Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, naveli su iz MUP-a Republike Srpske. 

Izvor: srpskainfo.com/Srna

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks