-Rat- Dodikovih miljenika za benzinsku pumpu krivičnim prijavama (Video)

-Rat- Dodikovih miljenika za benzinsku pumpu krivičnim prijavama (Video)

Vojin Mitrović iz SNSD-a podnio krivičnu prijavu protiv Igora Radojičića iz SNSD-a. Razlog leži u tome što grad Banjaluka čiji je Radojičić gradonačelnik ne izdaje građevinsku dozvolu za gradnju pumpe firmi Vojina Mitrovića na zemljištu koje je nekada bilo dio zemljišta Poljoprivredne škole i predmet je spora koji je u toku.

Vojin Mitrović je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke podnio jer mu grad ne daje građevinsku dozvolu za gradnju pumpe u Banjaluci. Mitrović pumpu, o čemu je BN televizija ranije izvještavala, želi da gradi na zemljištu čiji je on vlasnik postao nakon preprodaja a radi se o zemljištu koje je dio afere „zemljište Poljoprivredne škole".

Radojičić tvrdi da grad ne može da da saglasnost za građevinsku dozvolu jer je zemljište i dalje predmet spora.

Zanimljivo je i da su Mitrović i Radojičić članovi SNSD a posljednji put su se vidjeli prije nekoliko dana na izvršnom odboru te stranke. Mitrović tada, kaže Radojičić ništa nije nagovijestio. Vojin Mitrović koji je vlasnik preduzeća Oktan promet i poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH nije želio da komentariše podnošenje krivične prijave.

Igor Radojičić, sa druge strane, kaže da će grad nastaviti da se bori za svoju imovinu i zemljište.

Zemljište poljoprivredne škole predmet je afere u kojoj su pojedinci bliski vlasti uz pomoć sistema došli do vrijednog zemljišta u Banjaluci nad kojim je pravo raspolaganja imala Poljoprivredna škola. Poljoprivredna škola je zemljište vrijedno 400 miliona maraka mijenjala za parcele u selima oko Banjaluke.

Spor u kojem se dokazuje vlasništvo nad zemljom i dalje traje.

VIDEO:

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks