Republika Srpska kupuje pšenicu, soju, kukuruz

Republika Srpska kupuje pšenicu, soju, kukuruz

Štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj zadužio je ministarstva trgovine i poljoprivrede da na tržištu izvrše nabavku 15.000 tona pšenice, 10.000 tona kukuruza i 5.000 tona soje.

Zatraženo je da ovlašteni službenici, koji vrše kontrolu ulaska osoba na teritoriju Republike Srpske, bez odgađanja obavještavaju higijensko-epidemiološke službe i odjeljenja komunalne policije o mjestima u koja su upućene osobe kojima je izrečena mjera kućne izolacije.

Traže i da higijensko-epidemiološke službe i odjeljenja komunalne policije jedinice lokalne samouprave, redovno razmjenjuju podatke s ciljem efikasnog sprovođnja kontrola osoba kojima je izrečena mjera kućne izolacije zbog korona virusa.

Gradonačelnici, odnosno načelnici opština, usljed nedovoljnog broja komunalnih policajaca, a radi vršenja blagovremene kontrole, treba da daju ovlaštenje svojim zaposlenima za vršenje kontrole osoba kojima je izrečena mjera kućne izolacije, zaključak je Štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj..

Traže od Uprave za indirektno oporezivanje BiH da organizuje rad carinskih službi od 00.00 do 24.00 sata s ciljem nesmetanog protoka robe, a Uprava za inspekcijske poslove RS da organizuje rad potrebnih inspekcijskih službi u skladu sa radnim vremenom carinskih službi.

Izvor: oslobodjenje.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks