Revolucija u Hrvatskoj - Tuče -Torcide- i -Bed blu bojsa- u kavezu

Revolucija u Hrvatskoj - Tuče -Torcide- i -Bed blu bojsa- u kavezu

Tuča navijača u kavezu - sudeći po pisanju portala Index.hr, ovo nije nevjerovatan scenario u Hrvatskoj.

"Bed blu bojsi" i "Torcida" su dvije najpoznatije tamošnje navijačke grupe. Dok se prvi zaklinju na vjernost Dinamu iz Zagreba, drugi su zakleti Hajduku iz Splita.

Njihove međusobne tuče bi uskoro sa ulica mogle da se prenesu u oktagon, ako se ostvari ideja Marija Peraka iz Dubrovnika.

Index piše da će Perak, inače i sam MMA borac, tom svojom idejom napraviti revoluciju, jer planira organizaciju "Dubrovnik brutal čelendža", gdje će svi udarci biti dozvoljeni osim onih u genitalije ili potiljak.

"Kazne će takođe biti rigorozne, ako sudija jednom upozori borca na kršenje pravila i on ponovi isto, biće istog trenutka diskvalifikovan. Borbe će biti sačinjene od tri runde po pet minuta u svim težinskim kategorijama", kaže Perak.

Ideju za borbe navijača u kavezu video je u Rusiji i vjeruje da bi one privukle publiku.

"Organizovaćemo sve vrste nadmetanja koje budu zanimljive ljudima za gledanje tako da prihvatamo sve ideje. Najzanimljivije nam je da organizujemo borbe predstavnika navijačkih grupa. Mislim da bi to bilo dosta popularno. Navijači bi se borili u oktogonu po MMA pravilima", dodaje Dubrovčanin.

Borce će, kako kaže, plaćati unaprijed. Na taj način Perak misli da će borci biti motivisaniji da budu što bolji. "Kukavice mogu da zadrže novac, ali ne treba da pitaju za drugu priliku", objasnio je Perak.


Izvor: Index.hr/Nezavisne