-Roba prolazi- Vuković istakao da su riješeni problemi na BiH granicama

-Roba prolazi- Vuković istakao da su riješeni problemi na BiH granicama

Problemi vezani za način odvijanja prometa robe preko graničnih prelaza sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom u uslovima pandemije virusa korana su riješeni, izjavio je Srni predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković.
– Snabdijevanje robom ide usporeno, ali ide. Nemamo više tih problema koje smo imali prije par dana – istakao je Vuković, te dodao da je riješen problem sa Hrvatskom, u vezi sa četrnaestodnevnim karantinom u koji su morali ići vozači iz BiH.

On je pojasnio da je Hrvatska “skinula” BiH sa te restrektivne liste, te dodao da u “planu B” vozač mora ići u samoizolaciju, odnosno neće napuštati kabinski prostor, nego istovari robu, neko drugi radi utovar i vraća se nazad.

Govoreći o graničnim prelazima preko kojih se odvija promet robe, Vuković je rekao da je Srbija redukovala njihov broj, te da se promet odvija preko graničnih prelaza Rača, Karakaj i Vardište.
On je podsjetio da o broju graničnih prelaza preko kojih se odvija promet robe odlučuje Savjet ministara, te dodao da se nadležni u BiH prilagođavaju odlukama koje donosi Vlada Srbije.

Prema njegovim riječima, Spoljnotrgovinska komora je tražila da se razdvoje granični prelazi na one za teretni promet i one za putnički saobraćaj, kako bi se ubrzalo kretanje robe.

Vuković je dodao da se sve odluke o graničnim prelazima, načinu odvijanja prometa roba, statusu profesionalnih vozača, te kabinskim samoizolacijama mogu naći na veb stranici Komore.

Foto naslovna: B.Vučković/RAS Srbija
Izvor: Srna/srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks