Rolls-Royce svoj SUV model predstavlja tokom ljeta

Rolls-Royce svoj SUV model predstavlja tokom ljeta

Kompanija Rolls-Royce će svoj novi SUV model prvo predstaviti na privatnom događaju potencijalnim kupcima, početkom ljeta ove godine.

Za SUV model ove kompanije, koji za sada nosi ime Cullinan, se očekuje da će pomoći britanskom proizvođaču luksuznih automobila da godišnje prodaje po 5.000 automobila.

Naime, tokom 2016. godine, ova kompanija je prodala 4.011 automobila, dok je prošle godine zabilježila pad prodaje za čak 16 odsto, prodavši 3.362 automobila, navodi magazin Autonews.

Za razliku od drugih luksuznih SUV modela, platforma na kojoj je baziran Cullinan je jedinstvena i vezuje se samo za Rolls-Royce.

Izvršni direktor kompanije, Torsten Miler-Etvos je izajvio da se u izradi ovog modela neće koristiti karoserija nastala u masovnoj proizvodnji, jer bi se tako izgubilo na ekskluzivnosti.

Drugim riječima, iz Rolls-Royce kompanije znaju da njihove mušterije ne traže ono što mogu da nađu u recimo modelu Bentley Bentayga, koji dijeli istu platformu VW grupacije sa modelima Audi Q7, Porsche Cayenne i Lamborghini Urus.

Rolls-Royce će svoj SUV model zvanično predstaviti krajem ljeta, a njegova prodaja će početi krajem godine. Novi automobili će do prvih vlasnika stići tek početkom 2019. godine.

Bez obzira na to da li će se ovaj model zvati Cullinan ili ne, očekuje se da on posjeduje V12 twin-turbo agregat kakav se nalazi u najnovijoj generaciji modela Phantom.

Ovaj agregat proizvodi 563 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta.


Izvor: vrele gume