Ronaldo: Juventus je veliki klub, a ja igrač za velika djela

Ronaldo: Juventus je veliki klub, a ja igrač za velika djela

Portugalski internacionalac, Kristijano Ronaldo kazao je da je radije želio da iz Reala ode u veliki klub poput Juventusa, nego da karijeru završi u Kini ili Kataru.

Portugalac je na pres konferenciji zvanično predstavljen kao novi igrač Stare dame.

"Juventus je veliki klub. Zahvalan sam što sam dobio priliku da igram ovdje. Uživam u fudbalu. Kao i uvijek, daću sve od sebe da osvojimo trofeje. Ovo je veliki izazov. Liga je drugačija, ali biću spreman. Godine nisu bitne. Osjećam se dobro. Uzbuđen sam. Drugačiji sam od svih igrača koji smatraju da im je karijera gotova kada su u godinama u kojima se ja nalazim. Mnogi od njih idu u Katar ili Kinu, a ja sam srećan što sam u Torinu", rekao je Portugalac.

On je dodao da je dolazak u Torino važan korak u njegovoj karijeri.

"Došao sam u klub koji je godinama bilježio sjajne rezultate. Ponosan sam što sam ovdje. Učiniću sve da Juventus izdignem na još veći nivo. Serija A je drugačije takmičenje, ali kao što sam već rekao, volim izazove i spreman sam da odgovorim na svaki zadatak. Imam povjerenja u sebe, u saigrače i u klub", rekao je Portugalac u svom stilu.

Ronaldo je nestrpljiv da se predstavi publici na Apeninima.

"Želja mi je da ispišem novo poglavlje u istoriji Juventusa. Motivisan sam. Jedva čekam da istrčim na teren i pokažem italijanskim navijačima da sam i dalje igrač za velika djela. 

On je jutros obavio medicinske preglede, a očekuje se da krajem jula počne da trenira sa novim saigračima

Ronaldo je u redove Juventusa stigao iz madridskog Reala za 105 miliona eura.


Izvor: Italijanski mediji