Rosi vs Markes: Nastavak sukoba dva asa (Video)

Rosi vs Markes: Nastavak sukoba dva asa (Video)

Ne smiruju se strasti između Valentina Rosija i Marka Markesa.

Nakon izjave Rosija da će neko od vozača biti "teško povrijeđen zbog previše agresivne Markesove vožnje", da Španac "ne bira sredstva kako da dođe do trijumfa i da ne poštuje rivale na stazi", danas je Španac pričao o toj temi.

“Sigurno neću mijenjati svoj stil vožnje. Uvijek se trudim da izvučem maksimum, a situaciji u Argentini je bila rezultat niza raznih okolnosti. Opet se izvinjavam zbog incidenta, ali je to bio rezultat vlažnog i suvog dijela staze. Nesrećno sam dotakao Rosija i da pomjerio ga sa suvog dijela staze na vlažni. On nije mogao da iskontroliše motor na tom dijelu i zavšio je na travi”, rekao je Markes.

Markes je nakon trke otišao u boks Jamahe da se se izvini, ali Rosi je rekao da je to samo markentinški trik. Odbio je njegovo izvinjenje.

“Kada se sve to završilo, ponaša sam se kao čovjek. Otišao sam sa iskrenom namjerom da se izvinim Rosiju, jer se trkački incidenti dešavaju svim vozačima. I stvarno ne bih mogao više da komentarišem Rosijeve izjave.”, izjavio je Markes.

Sukob dva asa traje odavno. Prije tri godine njihov duel, u kome je Markes nogom odgurnuo Italijana, podijelio je javnost.

Čak je i premijer Italije Mateo Renci javno govorio da je Rosi živa legenda i da ne zaslužuje takav tretman, te da bi svi ljubitelji MotoGP trebalo da navijaju za “Doktora”.

Rosi je tada optužio Markesa da ga sabotira, da sve radi kako bi pomogao svom sunarodniku Horheu Lorencu da dođe do titule.

To se i dogodilo, a Rosi je bojkotovao proglašenje pobjednika.

Kako će se nastaviti njihovo rivalstvo, koje već prelazi granice sportskog, vidjeće se 22. aprila, kada je trka za Veliku nagradu SAD.

VIDEO:


Izvor: Agencije